Hamarosan jön a Tag Heuer okosórája

Czipperer Dia - 2015. október 14.

A svájci óragyártó Tag Heuer egy Android Wear alapú okosórát muat be a közeljövőben, egészen pontosan november 9-én, ahogy a gyártó saját oldalán már közzé is tette a hivatalos dátumot.

Az Android és Tag Heuer is megosztotta a Twitteren, hogy hamarosan egy új okosóra lép színre a svájci óragyártó műhelyéből. A posztokból kiderül, hogy egy Android Wear alapú eszközről van szó. A luxus óragyártó tehát az okosóra piacon próbál szerencsét.

A promóciós oldalon az is olvasható, hogy a gyártó partnere a Google mellett az Intel. A Tag, az Intel és a Google már év eleje óta tárgyalnak egy lehetséges karóra tervéről, most pedig úgy tűnik, nem is olyan sokára, november 9-én érkezik is az eszköz.


A múlt hónapban Jean-Claude Biver, a Tag Heuer vezérigazgatója a CNBC-nek arról beszélt, hogy nagyjából 1800 dolláros árcédulával dobják majd piacra az eszközt. A Wearable.com pedig korábban arról írt, hogy az óra frissíthető lesz, ami kicsit vonzóbbá teheti a borsos árat.

Az Intel pedig várhatóan saját Quark processzorát építi be az eszközbe, amelyet – méretét és teljesítményét tekintve is – kifejezetten a hordható okoseszközökhöz terveztek. A Google érintettsége azonban már kérdéses: elképzelhető, hogy a gyártó néhány speciális szoftverrel is készül a gyártó számára, vagy az is lehet, hogy a Tag karórája lesz az elsó Marshmallow verziójú Android Wear eszköz a piacon.
 


Forrás: Arstechnica.com

Vissza