Az Android appok a népszerűbbek, de az App Store hozza a nyereséget

Czipperer Dia - 2015. október 19.

Az Android és iOS appok versenyében nem hirdethetünk egyértelmű győztest. Míg az előbbi a letöltések számában vezeti a listát, addig az AppStore a bevételek terén került a dobogó első fokára.

Nem vitatott tény, hogy az Android és az iOS jelenleg a két legnépszerűbb mobil operációs rendszer a piacon. Mindkettő erős növekedést mutat éves viszonylatban, azonban jelentős különbség mutatkozik köztük mind népszerűség, mind pedig bevételek terén.

A két rivális platfrom, az Android és az iOS folyamatos harcban áll egymással. Az alkalmazások versenyében sem más a helyzet. Úgy tűnik, mindkét platform másban erősebb, de az tény, hogy az iOS nyereségesebb, mégha jóval kevesebb alkalmazásletöltéssel is büszkélkedhet.

Az App Annie legutóbbi kutatási jelentése szerint világszerte a Google Play appok uralját a piacot a letöltéseket tekintve. Az arányuk 90%-kal magasabb, mint az iOS alkalmazásoké.

 


Bár a Google Play több appletöltést tudhat magáénak, azonban a bevételeket tekintve már más a helyzet. Itt az Apple vezeti a listát. Mindez nem is tűnik ördögtől valónak, ha belegondolunk abba, mennyivel több ingyenes alkalmazást kínál a Google Play áruház. Ezeket ugyan többen töltik le, így a nagyobb forgalom az előbbi javára írható, a bevételek azonban a fizetős alkalmazásokból érkeznek, melyeket az App Store generál nagyobb számban.

A harmadik negyedéves adatokat tekintve a bevételek 80%-kal nagyobbak voltak az App Store-nál, mint a Google Play áruházban. A második negyedévben ez az arány 70%-ra rúgott. Ez egyben egy kirajzolódó trendet is előre jelezhet, vagyis, hogy az emberek egyre nagyobb számban fizetnek a minőségibb appokért: legalábbis az iOS usereket tekintve ez a kép rajzolódik ki.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza