A Google mobilkeresője alkalmazásokat is kínál

Vértes Judit - 2015. április 20.

A Google mobileszközökön működő kereső segít megtalálni a megfelelő alkalmazást. Jelzi, ha a keresésünknek megfelelő alkalmazás van a telefonunkon, vagy ha még nincs, megkérdezi, nem akarjuk-e letölteni.

A Google újabb segítséget szeretne nyújtani az okostelefonunk keresőrendszeréhez. Ha egy alkalmazást keresünk, a szoftver más, hasonló alkalmazások linkjét is felajánlja.

Ha a keresőben megjelent alkalmazást letöltöttük, a Google automatikusan az alkalmazásnak arra a részére irányít, amely a keresésünknek megfelelő. Például ha egy lasagna receptet keresünk, a Google felajánl egy szakácskönyv alkalmazást, majd annak letöltése után automatikusan a lasagna receptek oldalára ugrik.

A rendszer egyelőre csak Android operációs rendszerű eszközökön fut. A letölthető alkalmazások linkjei a Yelp, Walmart, BuzzFeed, OpenTable oldalairól lehetnek.

A Google a legnépszerűbb keresőprogramot hozta létre az asztali számítógépeken, de jelenléte a mobileszközök világában korántsem ennyire jelentős. Az eMarketer jelentése szerint a mobileszközökön végzett keresésekből származó bevétele 68%-ra esett vissza 2014-ben, a két évvel korábbi 82,8%-ról. Ez azért lehet, mert a mobileszközökön általában konkrét alkalmazásokon keresztül végzik a keresések nagy részét. Az alkalmazások integrálása a keresőrendszerek modernizálását jelenti, melyet a Yahoo és a Facebook alkalmazásokra vonatkozó hirdetésekkel indított el.

 

 

Forrás: CNET.com

Vissza