November 12-én érkezik a Windows 10 az Xbox One-ra

Czipperer Dia - 2015. október 27.

Még karácsony előtt frissülnek majd az Xbox One játékkonzolok. A modellek az új Windows 10 operációs rendszert kapják meg fedélzetükre, valamint a korábbi játékok támogatása is érkezik.

A Microsoft nagy durranásra készül november 12-én. Legújabb játékkonzoljuk, az Xbox One modell megkapja fedélzetére a legfrissebb, Windows 10 operációs rendszert, valamint a korábbi játékok támogatása is érkezik.

Ez utóbbiról már júniusban beszélt a Microsoft, azonban akkor még a pontos dátumot nem lehetett tudni, csak annak a 21 játéknak a nevét, melyet eredetileg az Xbox 360 konzolokra terveztek, azonban az Xbox one Backward Compatibilitiy program révén az új eszközökön is gond nélkül futnak majd.

Ez tehát azt jelenti, hogy korábbi Xbox 360-as játékok is elérhetők lesznek a konzolra, többek között a Mass Effect, a Burnout Paradise, illetve a Gears of War is. A vállalat tervei szerint több száz játékot szeretnének kiadni az elkövetkezendő hónapokban.

Jövő hónapban pedig – egészen pontosan november 12-én – egy nagy frissítés is érkezik az Xbox One fedélzetére, a legújabb Windows 10-es rendszer. Ez számos új funkciót is tartogat a felhasználóknak, többek között olyanokat, melyek a sebességet és a teljesítményt javítják majd, valamint a vállalat tervei szerint hamarosan a Cortana is érkezik a konzolokra. Igaz, ezzel egy kis csúszásban van a Microsoft, most úgy tűnik, a személyi asszisztens csak 2016-ban lesz elérhető a konzolokra.


Az Xbox One preview tagok viszont már tesztelhetik a Cortanát még az év eleje előtt, amelynek előzetes kiadása nagyon hasonló lesz a Windows 10-hez tervezett verzióhoz.

 

 

Forrás: TheVerge.com; kép: windowscentral.com

Vissza