Táblagép a csuklónkon – Rufus Cuff

Czipperer Dia - 2015. november 3.

Hordható táblagépet mutatott be a Rufus Labs. A Rufus Cuff névre keresztelt eszköz egy, a csuklón hordható tablet, amely egy túlméretezett, telefon méretű okosórára hasonlít.

Indiegogo kampányként indult útjára 2014-ben a Rufus Cuff nevű eszköz, amely valójában egy csuklón hordható táblagép. Az okosórákon túlmutató képességeket az ütősebb specifikációk is igazolják.

A túlméretezett okosórára hasonlító masina 3,2 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik, meghajtásáról pedig egy TI Cortex A9-es processzor gondoskodik. Az eszköz továbbá egy kép- és videokészítésre alkalmas előlapi kamerával is rendelkezik, valamint GPS és egy 1175 mAh-es akkumulátor is helyet kapott benne. A Wifi képes modell beépített hangszórókkal is rendelkezik, valamint dupla mikrofont és Bluetooth támogatást is kapott. A különleges táblagép fedélzetén pedig az Android KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot. Az eszköz azonban az Android és az iOS alapú készülékekkel is együttműködik.


Gabe Grifoni, a Rufus Labs társalapítója és vezérigazgatója az USA Todaynek beszélt arról, mi különbözteti meg az eszközt a többi okosórától. Mint elmondta, a készülék egyszerre képes helyettesíteni a telefont, a pénztárcát, a karórát és a fitnesz nyomkövetőt is. Ahogy ő fogalmazott, ez egy „csukló kommunikátor”.

Az eszköz alkalmas e-mailek, szöveges üzenetek küldésére, továbbá játszhatunk vele, böngészhetünk a neten, de akár filmet is nézhetünk rajta.

A sikeres Indiegog kampány révén már több mint 750 ezer dollár folyt be, és ennek köszönhetően az eszközök szállítását már jövő év elején meg tudja kezdeni a vállalat. A készülék háromféle színben lesz kapható: fekete, piros és fehér árnyalatokban. A pántok pedig cserélhetők, ezek összesen nyolc különböző színben lesznek elérhetők.

A hordható víz-és ütésállótáblagép 249 dolláros kezdőáron kapható, ugyanis a vállalat csökkentette az erdeti 399 dolláros árcédulát a kezdeti értékesítésnél.

 

 

Forrás: USAToday.com

Vissza