Az új Kaspersky programok már letölthetők az AppStore-ból

Kütyü Magazin - 2015. november 12.

A Kaspersky Virus Scanner for Mac már elérhető az AppStore-ban. Az ingyenes szkenner gyorsan és hatékonyan vizsgálja át az eszközöket rosszindulatú programok után kutatva. A Pro, vagyis a fizetős változat el is távolítja a különböző fenyegetéseket, amelyeket az eszközön talál. 

Tavaly a Kaspersky Lab termékei több mint 3,6 millió olyan kísérletet blokkoltak, amelyek megpróbálták megfertőzni az OS X-et futtató gépeket. Az év folyamán a vállalat szakemberei 1499 új rosszindulatú programot találtak ezen a platformon. Ez a szám lényegesen alacsonyabb, mint az ugyanabban az időszakban a Windows vagy Android alapú eszközökre írt veszélyes szoftverek száma. Ugyanakkor a legutóbbi fogyasztói felmérés kimutatta, hogy az OS X alapú számítógépeknek csupán a fele védett, így ebben a pillanatban is felhasználók ezrei vannak veszélyben.

A Kaspersky Virus Scanner for Mackel a felhasználók akkor is átvizsgálhatják számítógépüket, ha egy másik biztonsági megoldás is fut rajta. Az alkalmazások rosszindulatú programok nyomait keresik a számítógépen (a rendelkezésre álló lehetőségek a teljes vizsgálat, a gyors vizsgálat és az egyéni vizsgálat). Részletes információt nyújtanak a szkennelés eredményéről, és megfelelő megoldást kínálnak a felfedezett problémákra.

Ezen túlmenően a Kaspersky Virus Scanner Pro for Mac képes eltávolítani a különféle veszélyes alkalmazásokat. A szkenner ezen változata ugyancsak képes a felhasználók által letöltött új fájlok automatikus ellenőrzésére.


Mindkét verzió vírus adatbázisát rendszeresen frissítik, hogy védelmet nyújtsanak még a legújabb fenyegetések ellen is. Mindkét termék „elkapja” nem csak az OS X-hez, hanem a Windowshoz és Androidhoz írt rosszindulatú programokat is. Bár a más operációs rendszereket támadó vírusok általában nem veszélyesek a Mac rendszerekre, megbújhatnak a számítógépen, amivel esélyük nyílik egy kompatibilis eszköz megfertőzésére, például amikor fájlokat másolunk át cserélhető adathordozókra.

A szkennerek már letölthetők az App Store-ból kilenc nyelven. 

 

 

Vissza