Megjelent a Kaspersky Security Scan új verziója

Kütyü Magazin - 2015. május 21.

A Kaspersky frissítette a windowsos gépekre ingyenesen elérhető Security Scant. A scanner most már nemcsak a rosszindulatú szoftvereket és az operációs rendszerben rejtőző sebezhetőségeket ismeri fel, de tanácsokat is kínál a felhasználónak az azonosított problémák megoldásában.

A Kaspersky frissítette ingyenes biztonsági megoldását. A Kaspersky Security Scan segítségével a felhasználók gyorsan és egyszerűen ellenőrizhetik a számítógépeiket a kiberfenyegetésekkel szemben, ráadásul a scanner akkor is működik, ha más védelmi szoftver is telepítve van a számítógépen. Azonban a Security Scan adatai szerint a készülékek 19 százaléka, amire telepítették a programot, nem volt védett – ami jelentheti azt is, hogy nem volt vírusirtó program telepítve az eszközökön, vagy a korábbi megoldás eltávolításra került.  

Nem meglepő ugyanakkor, hogy a scanner minden ötödik vizsgált készüléken (18 százalék) talált vírust. Ráadásul, a számítógépek 40 százalékán felismert olyan veszélyes sebezhetőségeket, mint például letiltott rendszeralkalmazások vagy rejtett fájlok. Ezek a statisztikák rámutatnak arra, hogy számos felhasználó igényel ma is további védelmet. 
 


A frissített Kaspersky Security Scanner a számítógép veszélyeinek felderítése mellett tanácsokat is nyújt, például, hogy hogyan lehet hatékonyan megszabadulni a nemkívánatos programoktól és veszélyektől. Például a scanner javasolhatja a felhasználónak, hogy telepítsen speciális alkalmazást egy fertőzés eltávolításához, vagy arra ösztönözheti, hogy változtasson az operációs rendszer beállításain. Az operációs rendszer beállításairól minden adat elérhető a scanner főablakában. A program új verziója azt is lehetővé teszi, hogy rendszeres, automatikus ellenőrzést állítsunk be olyan napokon, amikor az nekünk a legkényelmesebb.

Vladimir Zapolyansky,a Kaspersky Lab termék, -és technológiai marketingért felelős alelnöke hangsúlyozta, hogy fontos tudatosítunk, hogy bár az ingyenes megoldások kétségtelenül hasznosak, de nem helyettesítik a magasabb szintű védelmet biztosító komplex vírusirtókat, mivel mára a kiberbűnözők technikái a malware-eken felül számos egyéb területet lefednek. A scanner gyorsan átvizsgálja a számítógép lehetséges kockázatait, amikor nincs kéznél más megoldás, vagy kiegészíthet egy, már meglévő vírusirtót, hogy megerősítse a védelmet. Azonban minden más esetben indokolt a komplex védelmet nyújtó biztonsági megoldás állandó használata.

 


Az új Kaspersky Security Scan már 11 nyelven érhető el

 

Vissza