Megjelent a Huawei Mate 8

Czipperer Dia - 2015. november 27.

Színre lépett a Huawei új üdvöskéje. A Mate 8 névre keresztelt mobil a gyártó saját Kirin 950 processzorával érkezik majd.

Végre valahára bemutatkozott a Huawei Mate 8. A készülék lelke a pletykáknak megfelelően a gyártó saját nyolcmagos Kirin 950-es processzora, melyhez egy Mali T880MP4 GPU is társul. A chipset négy magja 2,3 GHz-es Cortex-A72-es darabból áll, a másik négy pedig 1,8 GHz-es órajelű Cortex-A72-es mag. Továbbá tartozik még hozzá egy i5 társprocesszor is, amely akkor lép működésre, amikor olyan manővereket végzünk, melyek meríthetik a készülék aksiját. Ez a lapka energiakímélő, így például navigálás, zenehallgatás vagy mondjuk beszédfelismeréskor lép működésbe. A chipsetet 16 nanométees FinFet eljárással készítették.

A telefon méltán a phabletek sorát erősíti a maga 6 hüvelykes FHD IPS megjelenítőjével. A 2.5D megjelenítőhöz egy stílusos, fém keret is társul. A készülék teljes borítása alumíniumból készült.

A mobil hátoldalán, a 16 megapixeles IMX298-as kamera alatt találjuk az ujjlenyomat-olvasó szenzort, az előlapi fényleső pedig 8 megapixeles képességekkel felruházva érkezik. A készülék üzemidejéről egy 4000 mAh-es akkumulátor gondoskodik.


Szoftveres oldalról a vállalat következő generációs EMUI 4.0 operációs rendszere teljesít szolgálatot az eszközön, mely Android 6.0 alapokra épül. Mindez lehetővé teszi többek között a hangvezérlést, az energiatakarékos tűzfal használatát, illetve a töredezettségmentesítést és az eRecoveryt is.

A modell többféle kivitelben is elérhető majd. Megvásárolható lesz 3 gigabájt RAM-mal és 32 gigabájt tárhellyel, illetve 4GB/64GB és 4GB/128GB-os kiszerelésben is kapható lesz. Színek tekintetében pedig pezsgőarany, holdfény ezüst és mokkakávé barna árnyalatokban juthatunk hozzá.

Ami a készülék elérhetőségét illeti, a modell jelenleg Kínában érhető el. A nemzetközi bevezetés egyelőre még várat magára, ha minden igaz, jövő év januárjában a CES-en jelentik majd be.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza