Már 70%-os az iOS 9 elterjedtsége

Czipperer Dia - 2015. december 3.

Egy hónap alatt 4%-ot nőt az iOS 9 elterjedtsége. Az Apple mobil operációs rendszerét immáron a felhasználók 70%-a használja.

Az Apple hivatalos oldalán közölte az iOS 9 operációs rendszer legfrissebb népszerűségi adatait. A számok szerint az eszközök több mint kétharmadán már az iOS legfrisebb, 9-es verziója fut.

A rendszer elterjedtsége az adatok szerint 70%-on áll, mindezt két és fél hónap alatt sikerült elérnie. Jelenleg a felhasználók 22%-a használja az eggyel korábbi, 85%-uk pedig az iOS 8 előtti verziók valamelyikét.

Összehasonlítva a korábbi verziókkal, az iOS 7-tel áll egy szinten az új kiadás. Az iOS 8-as verzió tavaly november végén 60%-on állt, míg az iOS 7 elterjedtésege korábban, ugyanabban az időben 74% volt. Sőt mi több, úgy tűnik, az iOS 7 a maga idejében valamivel jobban teljesített, mint a mostani verzió.

Úgy tűnik, az iOS 8 nem nyűgözte le annyira a felhasználókat. Ugyan voltak benne fejlesztések és változások, de ezek nem mondhatók olyan jelentősnek, mint az iOS 7 és az iOS 9 esetében. Az iOS 9 már most sokkal sikeresebbnek bizonyul elődjénél, annak ellenére, hogy számos bug lapult a rendszerben, és több felhasználó is szót emelt már a rendszer kezdeti hiányosságaival kapcsolatban, például voltak, akik az update-et nem tudták letölteni.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza