Már az Apple mobilok kétharmadán iOS 9 fut

Czipperer Dia - 2015. november 4.

Az Apple legfrissebb adatai szerint már háromból kettő mobileszközük fedélzetén a legújabb, iOS 9-es rendszer teljesít szolgálatot. 

Az Apple közzétette legfrissebb App Store adatait mobil operációs rendszerének, az iOS 9-nek az elterjedése kapcsán. A vállalat mutatói szerint az eszközök 66%-án már a legújabb, iOS 9-es rendszer fut, vagyis háromból kettő mobilkészüléken.

A szeptemberi mutatók 52%-os elterjedtségről tanúskodtak, vagyis nem sokkal a rendszer hivatalos bemutatkozása után a jelenleg forgalomban lévő Apple mobileszközök felét már frissítették az új rendszerre. Újabb egy hónap elteltével pedig már a készülékek kétharmadán teljesít szolgálatot az iOS 9.


Az adatok alapján a rendszer elterjedése gyorsabb ütemben halad, mint az iOS 8-nál, hiszen még csak szeptemberben mutatkozott be az új rendszer. Azóta azonban már több kisebb frissítés, valamint egy új, stabil verzió is érkezett. 
A megújult iOS 9.1 a múlt hónap végén mutatkozott be hivatalosan, és egyebek mellett több mint 150 új hangulatjellel és jobb Live Photos funkcionalitással érkezett.

A maradék 34%-ot tekintve úgy oszlanak meg az arányok, hogy a tavaly bejelentett iOS 8 az eszközök 25%-án fut, míg a maradék 9% a korábbi verziókat teszi ki.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Kulcsszavak: Apple, iOS 9, iOS 9.1
Vissza