Magyar nyelvű mobilapp segíthet a gerincbántalmakon

Kütyü Magazin - 2015. december 16.

Az egészségi állapotunkat 37%-ban életmódunk határozza meg. Az ülőmunka, a helytelen testtartás, az egyenetlen gerincterhelés hát- és vállfájáshoz vezet. Az Online Trainer magyar startup házhoz viszi a megoldást egy magyar fejlesztésű applikáció segítségével.

A leggyakoribb indok, amiért valaki nem mozog rendszeresen, az időhiány. Időbe telik, míg eljutunk egy konditerembe, nem megfelelő időpontban vannak az edzések, drága a személyi edző. Azonban aki rendszeresen mozog, az sem biztos, hogy teljesen ki tudja küszöbölni a gerincproblémákat, ha nem figyel oda egész nap a megfelelő testtartásra vagy az emelésekre.

Egy magyar startup, az Online Trainer személyi edzők segítségével megalkotott egy olyan magyar nyelvű alkalmazást, amely szakszerű segítséget és támogatást nyújt mindazoknak, akik tenni akarnak az egészségükért. A program első piacon lévő alkalmazása a gerinccsomag, amely egy teljes egészségtesztet tartalmaz, továbbá táplálkozási tanácsokat, fotókkal és videókkal ellátott részletes útmutatót a gerinctornához, valamint egy mobiltelefonos alkalmazást, ami segítségével a naptárban követhető, hol tart épp az edzésterv

Gády Kayser Tamás alapító elmondta, hogy a gyógytornászok által kidolgozott program 8 héten át kínál változatos gyakorlatokat, és akár offline is alkalmazható. Továbbá garantálják, hogy a 8 hét elteltével megszűnik, de legalábbis jelentősen csökken a hátfájás mindazok esetében, akiknél még nem alakult ki krónikus elváltozás.

Az alkalmazás Android és iOS platformra is letölthető.
 

Vissza