December 17-től Magyarországon is kapható a BlackBerry PRIV

Kütyü Magazin - 2015. december 17.

A BlackBerry PRIV, a Blackberry első androidos mobilja december 17-től kapható Magyarországon. A PRIV mellé a BerryBolt exkluzív klubkártya rendszert is kínál a vásárlóknak.

A mobilkommunikáció egyik veteránjának számító BlackBerry Limited bejelentette, hogy Magyarországon is teljes funkcionalitással elérhetővé válik a BlackBerry PRIV, a BlackBerry legelső Android rendszerű okostelefonja. A BlackBerry hatékonyságát, biztonságát és adatvédelmi szolgáltatásait a Google Play áruház alkalmazásainak sokaságával ötvöző PRIV a forma és a funkció egysége.

A vékony készüléket kétoldalt ívelt kijelzővel, érintő- és fizikai billentyűzettel, a 18 megapixeles kamerával és hosszú élettartamú akkumulátorral látták el, valamint olyan egyedülálló eszközökkel, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára az adatvédelem kezelését és felügyeletét.
 


A PRIV tervezése során fő szempont volt az adatvédelem, adatbiztonság; ehhez a BlackBerry évtizedes gyökerei szolgáltatták az alapot. A főbb biztonsági jellemzők egyebek között:

  •     Fejlett adatvédelmi szabályzók: a BlackBerry egyedülálló DTEK alkalmazása felügyeli és jelenti az alkalmazások hozzáférését a mikrofonhoz, a kamerához, a helymeghatározáshoz és a személyes információkhoz, aminek köszönhetően a felhasználók egy pillantással meggyőződhetnek róla, hogy személyes adataik biztonságban vannak-e.
  •     Biztonságos hardver: a BlackBerry megbízhatóságának hardveres forrása az egyedi gyártási folyamat, melynek során titkosítási kulcsokat ültetnek be minden készülékbe, így alapozva meg a platform biztonságát.
  •     Ellenőrzött és biztonságos betöltődési folyamat: a titkosítási kulcsokat azzal a céllal ültetik a hardverbe a gyártás során, hogy a készülék minden rétegének sértetlenségét ellenőrizni lehessen - a hardvertől az operációs rendszeren át az alkalmazások kódjáig. Ezen túlmenően az Android alapját képező Linux rendszermagot több ezer helyen módosította a BlackBerry, hogy ellenállóbbá tegye a támadásokkal szemben.
  •     Teljeskörű céges menedzsment a BlackBerry EMM megoldásán keresztül: a PRIV együttműködik a BlackBery saját mobilmenedzsment-platformjával, a BES12-vel, amely a PRIV és egyéb készülékek platformfüggetlen menedzsmentjét kínálja, továbbá az üzleti felhasználók számára olyan biztonsági és kollaborációs alkalmazásokat kínál, mint a SecuSUITE titkosított hangátviteli platform vagy a WatchDox a biztonságos fájlmegosztó-rendszer.
     


A BlackBerry keresztplatformos stratégiája az, hogy ügyfeleinek biztonságos megoldások minél nagyobb választékát kínálja; e stratégia része a BlackBerry 10 operációs rendszer olyan fontos és hatékony funkcióinak zökkenőmentes ötvözése az Android platformmal, mint a BlackBerry Hub vagy a BlackBerry Calendar. A további fő jellemzők, egyebek között:

  •     Teljes androidos alkalmazás és ökoszisztéma-élmény – a PRIV új lehetőségeket hoz az Android platformra, felhasználói számára pedig több mint egymillió alkalmazáshoz biztosít teljes hozzáférést; legyen szó az Instagramról, a Spotify-ról, az Uberről vagy a BBM-ről, mindez megtalálható a Google Play Áruházban.
  •     Mindkét billentyűzetből a legjobbat – a készülék a gyorsaság és a pontosság érdekében megadja a választás szabadságát a virtuális és fizikai billentyűzet között.
  •     Kontrasztos, nagyfelbontású kijelző – az 5,4 colos, kétoldalt hajlított OLED kijelzőn bőven van hely dolgozni vagy játszani, gazdag színek, mély fekete szintek és alacsonyabb energiafogyasztás mellett. 2560x1440-es felbontásnál a kijelző 540 PPI-s pixelsűrűséggel dicsekedhet – ez egy standard HDTV pixelmennyiségének négyszerese. A kijelző hajlított széle mentén található a Productivity fül, amelyen egyetlen pillantással megtekinthetők a BlackBerry Hub, a Calendar, a Task és a Contacts legfontosabb információi.
  •     Egész napos akkumulátor-élettartam – a PRIV 3410 mAh-s akkumulátora akár 22,5 órányi folyamatos munkát is lehetővé tesz vegyes felhasználással*.
  •     Csúcsminőségű kamera – a Schneider-Kreuznach által tanúsított 18 MP-es kamera, amelyet arra terveztek, hogy minimális befektetett munkával profinak tűnő képeket készítsen, a DSLR fényképezőgépeknél elterjedt technológiákat integrál.
  •     Nagyteljesítményű processzor és bővíthető tárhely – a PRIV-et egy Qualcomm Snapdragon 808 processzor hajtja meg, egy olyan prémium chipset, amelyet arra terveztek, hogy a felhasználóknak zökkenőmentes teljesítményt nyújtson. Emellett a 32 GB-os belső tárhely és az akár 2 TB-os microSD-kártyák támogatottsága révén a PRIV biztosítja a felhasználók számára azt a rugalmasságot, hogy megfizethető és gyorsan cserélhető tárhellyel bővítsék a készüléket letöltéshez, telepítéshez, rögzítéshez és megosztáshoz, igényeik alakulása szerint.
  •     BlackBerry Natural Sound – a PRIV-et erős hangszórókkal és minőségi hangélményt biztosító hárommikrofonos rendszerrel látták el. A beépített BlackBerry Natural Sound Technology a Wi-Fi és a mobilhívás hangjait a telefon helyzetétől és a háttérzajtól függően állítja be, és szükség esetén a hangerőt a felhasználó helyett automatikusan korrigálja.
  •     Android for Work – a PRIV munkára készen érkezik. Az Android for Work támogatás gyors, egyszerű és biztonságos integrációt tesz lehetővé a vállalati környezettel. A zökkenőmentes integráció a Google Play for Work-kel lehetővé teszi az egyszerű hozzáférést az IT által menedzselt alkalmazásokhoz.


Bár a PRIV választási lehetőséget jelent új és meglévő ügyfelei számára az operációs rendszerek terén, a BlackBerry elkötelezett marad a BlackBerry 10 operációs rendszer mellett, és továbbra is biztosítja a biztonság és az adatvédelem javításához szükséges frissítéseket.

A PRIV december 17-től 274 990 Ft-os áron a készlet erejéig megvásárolható a BerryBoltban. Az ár magában foglalja az áfát és a két év jótállást. A BerryBolt klubkártya rendszert biztosít a PRIV-vásárlóknak, amely magában foglal egy egyedi, sorszámozott klubkártyát, 1 évre szóló, 10%-os, a tartozékokra szóló kedvezményt és további időszaki akciókat, promóciókat.
 

Vissza