IoT-képes lesz a Samsung 2016-os Smart TV palettája

Kütyü Magazin - 2016. január 1.

A Samsung bejelentette, hogy a 2016-os Smart TV sorozatának minden tagja IoT-képes lesz, és csatlakozni tud majd a SmartThings felülethez.

A Samsung minden 2016-os SUHD TV-jén elérhető lesz az IoT technológia, amely intuitív funkcionalitást és zökkenőmentes kapcsolatot biztosít több mint 200 eszköz között. Ezen kívül a modellek képesek lesznek csatlakozni a SmartThings felülethez is. A SmartThings egy olyan nyílt platform, amelyen keresztül a felhasználók az okos eszközeikhez kapcsolódhatnak, kezelhetik és felügyelhetik készülékeiket, valamint az IoT szolgáltatásokat egyaránt.

IoT hub technológia már lehetővé teszi, hogy maga a televíziókészülék funkcionálhasson az egész okos otthon vezérlőközpontjaként. A 2016-os SUHD tévékhez a Samsung egy saját, SmartThings alapú IoT technológiát is fejlesztett.

Az SUHD TV-k már képesek kapcsolódni a Samsung eszközökhöz és irányítani azokat, valamint alkalmasak a SmartThings érzékelők és a több mint kétszáz, SmartThings-kompatibilis elektronikus berendezés vezérlésére is. Ezen elektronikus eszközök között már a más gyártóktól származó összekapcsolt világítástól és záraktól kezdve, a termosztátokon át a kamerákig minden megtalálható. A SmartThings kompatibilis eszközökhöz való teljes körű csatlakozást a SmartThings technológiának megfelelő, kibővített USB adapter biztosítja.

A CES 2016 rendezvényen a Samsung bepillantást enged a tévékészülékek jövőjébe, és bemutatja, hogyan válhatnak a Samsung Smart TV-k az egyre bővülő IoT rendszer központjává.

A SmartThings lehetővé teszi, hogy a felhasználók mobiltelefonjukon vagy SUHD készülékükön keresztül közvetlenül, külön applikációk használata nélkül kapcsolódjanak bármely okos eszközükhöz. Így a központi alkalmazásnak köszönhetően az okos otthon összes berendezése egy egyszerű felhasználói felületen keresztül összekapcsolható és kezelhető.

Egy, a Samsung Smart TV-hez csatlakoztatott kültéri kamera segítségével a felhasználók a tévé képernyőjén is ellenőrizhetik például az érkező vendégeket, és akár a fotelből is ajtót nyithatnak. Külső mozgás észlelése esetén az érzékelők riasztása közvetlenül a tévén is megjelenhet, fokozva ezzel a tulajdonosok nyugalmát és biztonságérzetét.

A SmartThings alkalmazás Cinema Mood funkciója pedig segít tökéletes közeget teremteni a házimozizáshoz. A funkció segítségével a felhasználók a hangulatvilágítástól kezdve, a megfelelő hangbeállításokig mindent automatikusan, a számukra optimális filmnéző élményhez igazíthatnak.

Bár a SmartThings technológia minden egyes 2016-os SUHD TV-ben elérhető lesz, adott régióban való aktiválása a SmartThings platform hozzáférhetőségének bővülésétől függ majd.

Vissza