Sem az LG, sem a Samsung nem készül 4K kijelzős mobillal jövőre

Czipperer Dia - 2015. december 17.

A legfrissebb pletykák szerint a két nagy mobilgyártó, a Samsung és az LG sem készül jövőre 4K kijelzős mobillal, így egyelőre a Sony marad egyeduralkodó ezen a piacon.

Bár a Sony már úttörő ezen a fronton, mármint a 4K kijelzős mobilok piacán Xperia Z5 Premium modelljével, úgy tűnik, a versenytársak nem követik loholva a gyártót. A legújabb híresztelések szerint ugyanis sem a Samsung, sem pedig az LG nem dob majd piacra hasonló mobilt jövőre.

A dél-koreai jelentés más márkákat nem említett, így elképzelhető, hogy lesznek majd 4K kijelzős új belépők a piacon, csak éppen nem a két dél-koreai gyártó háza tájáról.

A lehetséges okok között szerepelhet, hogy a 4K kijelző túlmelegedést okozhat, nagymértékben leszívja a készülék akkumulátorát, vagyis olyan dolgokat tesz a mobillal, melyre a Samsungnak és az LG-nek sincsen még megoldása. A másik lehetséges indok pedig az lehet, hogy egyelőre még a gyártók sem láttak túl sok rendelést másoktól, amely azt jelzi, nem mutatkozik túl nagy kereslet a 4K iránt.

Egyelőre azonban ezek csak a pletykák. Az is elképzelhető, ha mindez igaz is, hogy a két gyártó gyorsan talál majd megoldást a problémára, és mégis igyekszik meglovagolni a 4K-t mint újdonságot a mobilpiacon.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza