Új DX Zoom Nikon objektívek a színen

Kütyü Magazin - 2016. január 5.

A Nikon a NIKKOR objektívválasztékot két DX formátumú zoomobjektívvel bővíti. Az eszközök kisméretű kialakítással és a nagy látószögtől a normálig terjedő zoomtartománnyal rendelkeznek.

A Nikon két új 18–55 mm-es DX zoom objektívet jelent be a mindennapi fényképezéshez. Az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR és az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G elsőrangú általános objektívek a Nikon belépő szintű digitális tükörreflexes készülékeit használók számára.

Mindkét objektív a 18–55 mm-es tartományt fedi le, és f/3,5–5,6 maximális rekeszt nyújt. Ezek továbbá az első olyan NIKKOR objektívek, amelyekben az új Nikon léptető motor található, amely gyorsan állítja be az élességet, és a videók rögzítéséhez is ideális. Az AF-P DX NIKKOR 18–55mm VR objektívben a Nikon rázkódáscsökkentő technológiája (VR) tiszta, elmosódásmentes képeket biztosít különösen gyenge fényben, és mindkét objektív a kényelmes hordozhatóságot nyújtó, behúzható objektívmechanizmussal rendelkezik. Ezek a 18–55 mm-es objektívek egyensúlyt kínálnak a kezdő D-SLR fotósok számára a képminőség, a sokoldalúság és az árfekvés terén (különösen szettben vásárolva).

Az új léptető motor

A Nikon új léptető motorjának köszönhetően mindkét új objektív minden korábbinál halkabban és gyorsabban állítja be az élességet. Amikor egy fotó elkészítéshez ráközelít a témára, az alanyokat azonnal és kivételes pontossággal állíthatja élesre. Amikor videót rögzít, a motorral finoman viheti át az élességet az egyik alanyról a másikra, gyakorlatilag zajtalanul. A videót nem rontják el a halk, de mégis hallható zajok, amikor az objektív éppen az élességet állítja.

Egyszerűsített vezérlés, könnyű hordozhatóság

A kezdő felhasználóknak tervezett intuitívabb kezelési mód révén ezek a 18–55 mm-es NIKKOR objektívek bárki számára kiválóak, akik még újoncok a digitális tükörreflexes fotózásban. A kis méretű és könnyű kialakítás mindkét objektívet egyszerűen használhatóvá teszi. Ezek továbbá az első olyan Nikon objektívek, amelyeknél a fényképezőgép menüjében lehet váltani az automatikus és a kézi élességállítás között, illetve be- és ki lehet kapcsolni a VR-t. Mivel az objektíven nem található kapcsoló, ezért nem lehetséges a beállítások véletlen módosítása, amikor a fotós a képet el szeretné készíteni. Az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR objektív tömege csak 205 g, míg az AF-P DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G objektívé csupán 195 g. Használaton kívül mindkét objektív behúzódik, így különösen könnyen helyezhető el a táskában, vagy tartható akár a fényképezőgépen a hétvégi túra során. 

Nikon-minőségű képek

Az objektíveket úgy tervezték, hogy a legtöbbet hozzák ki a DX formátumú digitális tükörreflexes Nikon készülékek magas képpontszámából és fejlett képérzékelőjéből. Két aszferikus lencsetag minimalizálja mindkét objektívben a szférikus és egyéb torzításokat, hogy a nagy felbontású fotók és videók is élénk színűek, kivételesen kontrasztosak és részletgazdagok legyenek.

 
Vissza