3GPP-alapú közbiztonsági LTE megoldás a Samsungtól

Kütyü Magazin - 2016. június 8.

A Samsung Electronics bejelentette, hogy a koreai Phjongcshangban végzett átfogó teszt során bizonyította közbiztonsági LTE (Public Safety, PS-LTE) megoldásának használhatóságát és megbízhatóságát, mely fejlett lehetőséget ad a vészhelyzetekben történő kommunikációra.

A teszt a koreai kormány hivatalos ellenőrzési eljárásának része volt, és a PS-LTE hálózati projekt első fázisára irányult. A teszt során nyolc különböző terület (például mentők, rendőrség, tűzoltóság, katonai és állami testületek) húsz részlege használta a Samsung által üzembe helyezett közös PS-LTE hálózatot, és reagált a Standard Műveleti Eljárásban leírtak szerint.

A teszt során különféle PS-LTE kommunikációs formákat mutattak be, például vészhelyzetben történő azonnali üzenetküldést, csoportos hanghívásokat, audio/video adóvevős (PTT) kommunikációt és a területen létesített PS-LTE hálózat használatával az adott helyszín és a parancsnoksági helyszín közötti videokonferenciát.

 

 

A virtuális szimuláció során egy nemzetközi eseményen fellépő tűz, robbanás, illetve romba dőlő épület esetén adott reakciókat tesztelték. A Standard Műveleti Eljárás lépései alapján egy önkéntes felhívta a segélyhívószámot, majd egy felelős szervezet azonnal helyzetjelentést adott az összes fontos csoportnak. A helyszínre érkező első segítségnyújtók videohívás vagy HD csoporthívás formájában információt adtak a valós idejű helyzetről, ezt követően a fenti lépésekre támaszkodva minden egyes szervezet meg tudta kezdeni saját mentési műveleteit.  

2016 januárjában a koreai kormány a Samsungot választotta a teljes körű PS-LTE megoldások kizárólagos szolgáltatójának. Az eseményre a Samsung 700 MHz-es bázisállomásokat telepített, továbbá virtualizált központi megoldást nyújtott a PS-LTE fő funkcióival, például az IMS-sel és a PTT-vel, valamint a környezeti behatásoknak ellenálló okostelefonokkal.  

A koreai kormány PS-LTE hálózata a hónap elején négy városban meg is kezdi működését. A kormány dolgozik a lefedettség bővítésén, cél a PS-LTE szolgáltatás kiterjesztése az egész országra.

 

Vissza