A Balatonnal a nyári hónapokban az átlagos havi mobil adatforgalom ötszörösét, hatszorosát várja a Telekom

Kütyü Magazin - 2016. június 23.

Az üdülőhelyeken jellemzően a nyári hónapokban nő meg ugrásszerűen az adathasználat, a legkiemelkedőbb adatokat a Balatonnál például júliusban és augusztusban mérik. 

Míg a Balaton menti települések tavaly februári összesített adatforgalma 45 Terabyte körül volt, addig augusztusban elérte a 235 Terabyte-ot, ami több mint ötszörös emelkedést jelent tehát az átlagos havi forgalomhoz képest az év egyéb időszakában. A nyári sportesemények és a mobilos videózás előretörése miatt idén még ennél is nagyobb adatforgalomra számítanak a felkapott nyári nyaralóhelyek körzetében. A Telekom 4G hálózatának lakossági kültéri lefedettsége országosan már meghaladta a 97,5 százalékot, így megbízható 4G szolgáltatással várják a nyaralókat mind a balatonparti üdülőhelyeken, mind a Velencei-tó és a Tisza-tó partján.

A Telekom Magenta 1-es ügyfelei egész nyáron át gondtalanul facebookozhatnak, zenét streamelhetnek, útközben is videót vagy sportközvetítést nézhetnek, hiszen a Telekom a nyári hónapokban eltörölte a mobilinternet adatkorlátot minden Magenta 1 és Magenta 1 Business kedvezménycsomagban. Ugyanakkor gondoltak azokra is, akik még nem vonták össze szolgáltatásaikat Magenta 1-be: a Next és Next Business előfizetőknek megduplázták a felhasználható adat mennyiségét. A dupla adatmennyiség pedig nemcsak nyárra szól, hanem az előfizetés teljes időtartamára. További részletek a Telekom honlapján (www.telekom.hu).

Vissza