Előhívásra várnak a My Budapest Photo Projekt képei

Kütyü Magazin - 2016. július 26.

Lezárult a My Budapest Photo Project első szakasza. A kezdeményezés keretében 100 darab egyszer használatos eldobható fényképezőgépet osztottak szét július elején a szervezők hajléktalan emberek között, hogy saját szemszögükből mutassák be a várost. 

Az újdonsült művészeknek másfél hetük volt a fotók elkészítésére és a kamerák leadására. A kiosztott fényképezőgépeknek a 87%-át hozták vissza, így a szakmai zsűri közel 2000 fényképből válogathatja ki az augusztus 30-án nyíló kiállítás anyagát.

A My Budapest Photo Project a Budapest Bike Maffia és a Cafe Art legújabb közös kezdeményezése, amelynek célja, hogy a művészet eszközeivel hívja fel a figyelmet a hajléktalan emberek problémájára. A nemzetközi kezdeményezést London, São Paulo, Manchester után idén első alkalommal hívják életre Magyarországon. 

„A projektben résztvevők izgatottan vették át a fényképezőgépeiket. Volt olyan résztvevőnk is, aki két nap után visszahozta a gépet. A fényképezőgépek 87% leadási aránya a várakozáson felüli. Véleményem szerint a kamerák, nem a leadásért kapott összegért kerültek vissza hozzánk, hanem inkább azért, hogy ezek az emberek kicsit megmutathassák saját világukat és azon keresztül saját magukat” – nyilatkozta Fekete Bernadett a Budapest Bike Maffia önkéntese és a My Budapest Photo Project vezetője.

„Több a jó téma, mint a kocka a filmen. Legjobban kisállatokat és épületeket szeretek fényképezni. Olyan dolgokat is észreveszek a városba, amit az idelátogató turisták nem”- tette hozzá egy a kezdeményezésben résztvevő hajléktalan hölgy.

A leadott fényképezőgépekről előhívott képeket - amelyeket egy szakmai zsűri válogat ki augusztus 8-án, - a Budapest Pontban mutatják be augusztus 30-án. A kezdeményezés első szakaszának a megvalósításához a szervezők adománygyűjtést indítottak az adjukössze.hu weboldalon, amiből az eldobható fényképezőgépek költségeit és azon hajléktalan emberek a részvételi díját szeretnék finanszírozni, akik leadták a gépeket.

Vissza