Egy mobilapp, ami megoldja, hogy ne kelljen könyörögnöd a barátaidnak a közös fotókért

Kütyü Magazin - 2016. augusztus 29.

Egy átlagos baráti társaságban kétféle embertípus létezik. Az egyik, aki mindig mindent lefotóz, de nem küldi el a képeket és a másik, aki semmit nem fotóz le, de minden fotót elkér.

Etropolszky Róbert és Murray Hidary, a givme mobil applikáció alapítói a második táborba tartoznak, ezért kezdték el fejleszteni a GPS alapú fotó megosztó alkalmazást, amivel privát módon és gyorsan lehet képeket cserélni a haverokkal.

Róbert neve ismerősen csenghet, hiszen ő a Nanushka márka egyik társtulajdonosa és tanácsadója; jelenleg New York-ban él. Murray Hidary pedig veteránnak számít startup-körökben; Murray már az első tech-hullámban sikeresen exit-elt, neve többek között az Earthweb/Dice.com -hoz és jelenleg az eBillity-hez is köthető. Murray több évtizedes tapasztalatával alapító angyalként erősíti a céget.

A givme így egy különleges magyar-amerikai koprodukció, a cég székhelye Brooklynban van, a fejlesztés és design munka pedig Budapesten történik.

A probléma

Mindannyiunknak több ezer fotó-emléke porosodik mások telefonján. Piknikek, utazások, szülinapok, esküvők, szeretteinkkel megélt több száz emlék. De miért nem osztjuk meg egymással ezeket az emlékeket?

Mert a fotók megosztása túl körülményes. Minden alkalommal új mappákat, felhő-albumokat kell létrehozni; linkeket, jelszavakat és meghívókat kell elküldeni egymásnak, és végül mégis különböző helyeken szóródnak szét a képek. A haverokat állandóan nyaggatni kell, hogy osszák meg a közös fotókat, amire az eseménytől távolodva már sokkal kisebb a motivációjuk, így a legszebb emlékek idővel elhalványulnak a telefonokon.

A givme csapat víziója, hogy ez ne így legyen. A csapat célja, hogy megkönnyítse az igaz barátok között az értékes, személyes emlékek megosztását.

Hogyan teszik mindezt?

A GPS alapú technológiánknak köszönhetően a givme alkalmazás felismeri a barátaidat, akikkel együtt vettél részt az adott eseményen és értesítiőket, hogy osszák meg az aznap készült fotóikat. Az app a megosztáshoz egy privát fotó albumot hoz létre, amibe minden meghívott résztvevő fel tudja tölteni a fotóit.

Mit értünk az alatt, hogy privát megosztás? Azt, hogy Te döntöd el melyik képeket szinkronizálod a közös albumba, a fotóidat csak a meghívott barátaid láthatják.

Akár már az esemény napján is válogathatsz a barátaid által megosztott fotók közül, és amelyik tetszik, azt lementheted közvetlenül, teljes felbontásban a natív fotó galériádba. Nem kell jelszavakat, linkeket vagy e-maileket küldözgetni egymásnak, rögtön használhatjátok egymás fotóit a saját telefonjaitokon. Mivel a givme az albumokat helyszín és dátum alapján csoportosítja, így könnyen visszakereshetőegy-egy utazás, esküvő vagy szülinapi buli emléke is.

"Úgy  gondoljuk, hogy a világnak semmi szüksége egy újabb közösségi média platformra, éppen ezért a givme nem is az. A givme-vel a privát fotó megosztást szeretnénk gyorsabbá és egyszerűbbé tenni a barátok és családtagok között. Ha már taxit is tudunk hívni pár másodperc alatt, pénzt is tudunk küldeni pár másodperc alatt, akkor az emlékeinket is hadd tudjuk megosztani pár másodperc alatt.”  – Etropolsky Róbert, alapító.

Az alkalmazás jelenleg nyílt bétában van, Android és iOS telefonokon ingyen, angol-magyar nyelveken is elérhető. Próbáld ki az appot vagy jelentkezz béta tesztelőnek: www.givme.com

Vissza