Visszahívja a Samsung a Note 7 modelleket

Czipperer Dia - 2016. szeptember 2.

A dél-koreai Samsung nemrég bemutatkozott csúcsmodellje, a Galaxy Note 7 súlyos túlmelegedési problémákkal küszködik, így a gyártó úgy döntött, visszahívja a phableteket a boltok polcairól.

A Samsung legújabb, prémium kategóriás phabletje, a Galaxy Note 7 komoly akkumulátor problémákkal küszködik, amely révén egyes modellek jelentős mértékben túlmelegednek, sőt mi több, fel is robbanhat az aksijuk.

A vállalat elmondása szerint ingyenes cserét biztosít azon felhasználók számára, akik már megvették Galaxy Note 7 eszközüket. A még nem eladottmodelleket pedig visszarendelte a gyártó.

A Samsung maga erősítette meg, hogy világszerte eddig 35 esetet jelentettek. Ez elsőre nem tűnik magas számnak, ám más a helyzet annak fényében, hogy mindössze két héttel azután történtek ezek, hogy az óriásmobil a boltokba került.

A telefon túlmelegedése még a kisebbik baj, a nagyobb az, hogy töltés közben akár fel is robbanhat az akkumulátor. Bár a jelenség valóban nem érint minden egyes modellt, nagyjából az eddigi eladott példányok 0,1%-át. Ám jobb félni, mint megijedni, a Samsung a jó marketingstratégiát követve úgy döntött, nem söpri a szóőnyeg alá a dolgot, hanem globális visszahívja a készülékeket.
 


Mindez a Samsung versenyképességének csökkenéséhez vezet majd, hiszen nem csupán az eddigi legnagyobb reményekkel várt phabletről van szó, hanem közben a rivális Apple is tartogat meglepetést a tarsolyában. Ugyan a Note 7 felvehette volna a versenyt az új üdvöskével, azonban mindez jelen helyzetben elég kétségesnek tűnik.

 

Forrás: Mobileworldlive.com

Vissza