A Samsung következő nagy dobása – Galaxy Note III

Czipperer Dia - 2013. március 7.

Alig hogy a Galaxy S4 napvilágot látott, a madarak már a Samsung következő nagy durranásáról csiripelnek. A Galaxy Note II utódjáról beszélnek.

Szóval nemsokára érkezik a Note III? A Samsung hivatalosan, ám névtelenséget kérve beszélt a The Korea Timesnak egy új 5,9 hüvelykes OLED kijelzős készülékről, amelyet a Samsung Exynos nyolcmagos processzora hajtja majd.

A készüléket a tervek szerint az első félév végén mutatják be, amellyel a Samsung célja megszilárdítani pozícióját az egyre növekvő phablet piacon. Már a riválison is mutattak be az átlagnál nagyobb készüléket – a Huawei és a ZTE is rukkolt elő hasonlómodellel. Így érthető, hogy a Samsung sem akar parlagon heverni.

A 2013-as divat egyértelműen a nagyobb kijelzők irányába mutat. A Sony, a LG és az Asus is rendelkezik 5 hüvelykes vagy nagyobb kijelzős modellel. Persze nem mindenki áll be a sorba, hiszen az Apple tavaly debütált iPhone 5-öséhez hasonlóan utódjától is hasonló paramétereket várnak, vagyis 4 hüvelykes kijeézőméretet. Bár már korábban felröppentek a hírek egy új iPhone modellről, de ott is csak 4,5 hüvelykes kijelzőméretről beszéltek. 

A lapnak arról is beszámoltak, miért fordulnak a nagyobb készülékek felé. Az ok nagyon egyszerű: az emberek is jobban preferálják ezeket, hiszen gyakran, sok mindenre használják őket.

Jól emlékszem, volt idő, amikor a cél az volt, hogy minél kisebb telefont gyártsanak. A Vastagság továbbra is húzóerő – minél vékonyabb, annál jobb –, ám a méret tekintetében fordult a kocka, 2013-ban a phabletek tarolhatnak.

 
Forrás: TechSpot.com
Vissza