A világ első DSLM-kamerája a Panasonictól, amely 6K PHOTO funkciót kínál

Kütyü Magazin - 2016. szeptember 20.

A Panasonic LUMIX GH5 készüléke a világ első digitális, tükör nélküli (DSLM), cserélhető objektíves kamerája, amely képes precíz és tiszta 4K 60p/50p felvételt és magas hűségű 4:2:2 10-bites 4K videót készíteni. Ez a prémium kategóriás készülék kivételes teljesítményt kínál majd a profi fotósoknak, videósoknak, illetve az egyre sokasodó fotós és videós alkotóknak.

Az új LUMIX GH5 2017 első felétől lesz kapható, és tartalmazza majd a Panasonic legújabb 6K PHOTO funkcióját, amely mintegy 18 megapixeles pillanatkép kivágását teszi lehetővé ultranagy felbontású videófelvételből, amely a full-HD-nél közel 9x nagyobb felbontású. Emellett mintegy 8 megapixeles 4K PHOTO is kiragadható egy 60 fps-sel rendelkező videóból. 

A Panasonic most mutatja be a legújabb LEICA DG VARIO-ELMARIT F2,8-4,0 objektíveket is. Ezek a termékbejelentések jól tükrözik a Panasonic elkötelezettségét amellett, hogy vásárlóinak folyamatosan kitűnő értéket kínáljon, valamint prémium, korszakalkotó termékek és funkciók fejlesztésével új kultúrát teremtsen a fényképezés és filmgyártás területén.

Elkötelezettség az innováció mellett

A LUMIX GH5 a kreatív felhasználóknak lehetőséget ad arra, hogy könnyen és stílusosan örökítsék meg kedvenc pillanataikat. A Panasonic a fényképezés és filmgyártás terén jelentkező legújabb igények kielégítésére vállalkozik egyedülálló termékeivel és funkcióival. 

A Panasonic a digitális korszakban új fényképezési kultúra létrehozását tűzte ki céljául, amelyet innovatív digitális kamerák megalkotásával szándékozik elérni. A vállalat megalkotta a világ első DSLM-kameráját, a DMC-G1-et, amelyet 2008-ban hozott kereskedelmi forgalomba, ezt pedig a DMC-GH1 modell követte, amely a világ első full-HD felvételét készítette el 2009-ben.

Professzionális, sokoldalú 4K videózás szabadon és könnyedén 

A 2014-es megjelenése óta a LUMIX DMC-GH4 remek fogadtatásra talált a kritikusok körében, mivel ez volt az első olyan kamera, amely képes volt 4K 30p/25p videó felvételére. A korábbi modellek sikerén felbuzdulva a LUMIX DMC-GH5 ismét elsőként nyújt valamit a világnak: 4K 60p/50p és 4K 30p 4:2:2 10-bites 4K videórögzítést.

Az egyedülálló 4K videórögzítést egy kompakt, pehelykönnyű készülék teszi lehetővé, amelyet úgy alakítottak ki, hogy a videósok a kamerájukat bárhova magukkal vihessék és a felvételeket bármilyen helyszínen meg tudják örökíteni. A LUMIX GH5 korábban soha nem látott videórögzítési teljesítményével a Panasonic célja megerősíteni pozícióját a filmgyártás terén is.

Új távlatok a fényképezésben

A LUMIX GH5 drámai előrelépést hoz a hagyományos 4K PHOTO világába a 6K PHOTO funkcióval, amely ultranagy felbontású videófelvételből (4:3 vagy 3:2 videóanyag) készít pillanatképet közel 9x nagyobb felbontásban, mint a full-HD. 

A LUMIX GH5 visszafogott megjelenésével, valamint gyors fókuszálási képességével nagy képkockasebesség mellett történő, hosszan tartó fényképezési lehetőséget kínál a fotósoknak. A kihagyhatatlan pillanatok gyönyörű fényképekben, nagyobb felbontással menthetők el, ezzel pedig lehetőség nyílik ezek nagyobb méretben történő kinyomtatására is, hiszen a felbontás 8 megapixelről (4K PHOTO) 18 megapixelre (6K PHOTO) nő. 

Új LEICA DG VARIO-ELMARIT F2,8-4,0 objektívek

A LUMIX GH5 a Photokina 2016 kiállításon új LEICA DG VARIO-ELMARIT F2,8-4,0 objektívekkel jelenik majd meg. A kiváló optikai teljesítmény és kompakt méret mellett a LEICA DG VARIO-ELMARIT F2,8-4,0 objektívek új 12-60 mm-es sztenderd zoomobjektívet, 8-18 miliméteres nagylátószögű zoomobjektívet és 50-200 miliméteres teleobjektívet is tartalmaznak. Mindegyik objektívet referenciaként mutatják be a Panasonic standjánál. 

A Lumix GH5-ről további információt talál a következő weboldalon: http://www.panasonic.com/global/consumer/lumix/gh5/  

Vissza