A Huawei szupergyors autós töltője Magyarországon is elérhető

Kütyü Magazin - 2017. május 9.

A Huawei szupergyors autós töltője 5A gyorstöltéssel érkezik, amellyel használója mindössze 30 perc alatt annyi energiával töltheti fel a telefon akkumulátorát, amennyivel a készülék akár 12 órányi videózást is kibír. 

A töltőt ráadásul több biztonsági szenzorral is felszerelte a gyártó, amelyek folyamatosan ellenőrzés alatt tartják az áram- és feszültségszinteket, nem megfelelő érték esetén pedig a készülék azonnal abbahagyja a töltést. 

A töltő szupergyors töltési képessége csak a szupergyors töltési technológiával ellátott Huawei készülékekkel, azaz a Huawei Mate 9, Porsche Design Mate 9, P10 és P10 Plus modellek esetén érvényesül. Bármely más okostelefon töltése esetén a töltés sebessége a készülék töltési technológiájától függ.

A töltő dupla USB bemenettel érkezik, így egyszerre két készülék töltésére is alkalmas és kompatibilis a különböző típusú gyorstöltési szabványokkal (USB1: 4.5V5A, 5V4.5A, 9V2A, 5V2A, USB2:5V1A,5W output). 

A töltő maximális bemeneti feszültsége 24V, a készülék minden ismertebb autó típussal kompatibilis. A töltőt emellett több olyan szenzorral is ellátta a gyártó, amelyek a biztonságért felelnek: a készülék egyrészt monitorozza a bemeneti feszültség szintjét, és amennyiben az túl magas vagy túl alacsony, automatikusan lekapcsol. Az autós gyorstöltő emellett a bemeneti áramerősséget is folyamatosan figyelemmel követi, és túl magas érték esetén szintén lekapcsol. Emellett stabilizálja a kimeneti feszültséget és biztonságos keretek között tartja azt.

Vissza