Új Canon masina a színen: EOS 6D Mark II

Kütyü Magazin - 2017. június 29.

A Canon ma mutatta be az EOS 6D Mark II fényképezőgépet. A Canon EOS 6D utódja, az EOS 6D Mark II full frame érzékelője, DIGIC 7 processzora, 45 pontos AF-rendszere és Dual Pixel CMOS AF-technológiája együtt garantálja a kifogástalan minőségű képek készítését.

Az EOS 6D Mark II új, 26,2 megapixeles CMOS-érzékelője illetve a nagy dinamikatartománya kivételes expozíciós lehetőségeket biztosít, erős fényben és sötétben egyaránt. A tovább növelt érzékenység (max. ISO 40 000, mely ISO 102 400-ig bővíthető) kellő rugalmasságot biztosít, hogy a dokumentumfotósok még a legsötétebb éjszakai témák esetében is gazdag részleteket kaphassanak vissza a képeiken. A legújabb DIGIC 7 processzor és az EOS 6D Mark II új technológiái utómunka nélkül is csodálatos képeket eredményeznek. 

A 45 pontos AF-rendszerrel és a 6.5 kép / másodperc sebességű sorozatfelvétellel a spontán, gyors mozgást is tartalmazó, nehezen megörökíthető jelenetek legjobb pillanatai kerülhetnek megörökítésre. A Canon elismert Dual Pixel CMOS AF-technológiája pontos téma-követést és gyorsabb fókuszálást tesz lehetővé, ami álló- és mozgóképek esetében is nagyon előnyös. 
 
A gép a full frame EOS fényképezőgépek közül elsőként tartalmaz öttengelyes mozgókép-stabilizáló megoldást, amely ellensúlyozza a mozgás közbeni felvételkészítésnél jelentkező kézremegést. A változtatható szögű LCD-érintőkijelzőn a felhasználó érintéssel válthat fókusz, és nehéz szögekből is könnyen használhat szokatlan perspektívákat. 
 
Az EOS 6D Mark II az első olyan fényképezőgép a Canontól, amely gyorsított idejű (time-lapse) 4K mozgókép-készítési móddal és intervalométerrel is rendelkezik a sokoldalú mozgóképrögzítéshez, ez utóbbival a felhasználók a lehetőségek széles körét vehetik igénybe time-lapse videók szerkesztésekor. 
 
Az új fényképezőgép wifi- és Bluetooth  technológiával támogatja a folyamatos vezetékmentes kapcsolatot okoseszközökkel. A gép a korábbi modellhez hasonlóan vezérelhető okostelefonról, így távolról is készíthetőek vele fotók, de a korábbi modellhez képest újdonság, hogy videó készítése is kezdeményezhető telefonról. A beépített GPS követi a fotózás helyét, így a felhasználó automatikusan dokumentálhatja a képkészítés helyszínét. 
 
Az EOS 6D Mark II azoknak a történetmesélőknek készült, akik hisznek abban, hogy egy jó kép többet jelent minden szónál, és akik nem keresnek semmilyen kompromisszumot, ha egy jó fotót szeretnének elkészíteni. Legyen sötét, vagy erősen kontrasztos megvilágítás, poros, vagy párás környezet, a fotóinkon azt kapjuk vissza, amit elképzeltünk. A kihajtható forgatható érintőképernyővel még egyszerűbb a filmezés a géphez kifejlesztett markolat pedig a profik világába vezeti be a felhasználót.
 
 

Új EOS 6D Mark II markolat

A BG-E21 markolat az EOS 6D Mark II egyedi akkumarkolata, amely két akkumulátort fogad be egyszerre, és az LP-E6N és az LP-E6 akkumulátorokkal is kompatibilis. A BG-E21 ugyanazokat a gombokat tartalmazza, mint az EOS 6D Mark II jobb felső része, így a gépet függőleges fotózás közben is tökéletesen ergonomikusan, pontosan a megszokott módon lehet használni. A dupla akkumulátornak köszönhetően azonban megduplázódik az elkészíthető képek száma – ha van elég tárhely a kártyánkon.
 
Vissza