20 éve a piacon a Dell Precision

Kütyü Magazin - 2017. augusztus 7.

A Dell Precision 20 éves jubileuma alkalmából a Dell bemutatta  Precision asztali munkaállomás-portfóliójának legújabb termékeit, a Dell Precision 5520 mobil munkaállomás különleges jubileumi kiadását, valamint a digitális alkotói munkához tervezett új Dell Canvast is. 

Az ügyfelek és partnerek a SIGGRAPH 2017 konferencián találkozhattak először a Dell következő generációs asztali munkaállomás-portfóliójával: a minden korábbinál kreatívabb munkafolyamatokat kínáló, kívül-belül megújult Dell Precision 5820, 7820 és 7920 toronykivitelű modellekkel, valamint és a 7920 rackszekrénybe szerelhető eszközzel. 

A három új Dell Precision torony innovatív és rugalmas házban kínálja a legújabb Intel Xeon processzorok, a következő generációs Radeon Pro Graphics és a csúcsteljesítményű NVIDIA Quadro professzionális grafikus kártyák által biztosított számítási kapacitást. A professzionális szoftveralkalmazásokra tanúsított új tornyok konfigurációjuknak köszönhetően tökéletesen boldogulnak a legkomplexebb projektekkel, például VR-tartalmak készítésével is. Az exkluzív Dell Reliable Memory Technology Pro-nak (megbízható memóriatechnológia, RMT) köszönhetően a memóriaterhelések nem akasztják meg a munkafolyamatokat. A szintén exkluzív, szabadalmaztatott Dell Precision Optimizer (DPO) technológiával pedig a munkaállomások teljesítménye az igényelt hardver- és szoftverkombinációhoz igazítható.

 

A teljes mértékben testreszabható konfigurációnak köszönhetően szinte bármilyen terhelés rugalmasan kezelhető, például:  

  • A legfrissebb Intel Xeon processzorok kiváló választást jelentenek a mesterséges intelligencia (AI) számára, amely gyors teljesítményt biztosít változó munkaterhelések számára, beleértve a gépi tanulás (ML) és a mély tanulás (DL) következtetési és tanulási folyamatait. Az AI-t használó ügyfelek számára az új Dell Precision torony munkaállomások pedig lehetővé teszik, hogy a meglévő Intel infrastruktúrájukhoz optimalizált szoftvert használják.
  • Az NVIDIA Quadro GP100 a kognitív technológiák (pl. DL és ML alkalmazások) teljesítményfejlesztését és telepítését is lehetővé teszi. Az egyéb NVIDIA Pascal GPU-opciók - mint a HBM2 memória és az NVLink technológiák - soha nem látott teljesítményt és képességeket kínálnak a professzionális felhasználóknak, hogy a számítógépes tervezés (CAE) során a legkomplexebb terveket és élményszerű VR-környezeteket hozhassák létre.
  • A gyors HBM2 memóriával és a 2 TB SSD meghajtóval felszerelt Radeon Pro SSG grafikus gyorsítás valós idejű 8K felbontású videószerkesztést és lejátszást tesz lehetővé - a masszív adatkészleteket feldolgozni képes nagy teljesítményű számítási kapacitásnak, valamint a nagy méretű projektek korábban nem látott teljesítményű renderelésének köszönhetően. Az Adobe Premiere Pro és az Adobe After Effects programokban jelenleg előzetes verzióként elérhető egy olyan teljesen integrált Radeon Pro SSG API-megoldás, amelynek használatával a kreatív szakemberek könnyedén átléphetnek számos jelenlegi szerkesztési és lejátszási korlátot. 

A Dell Precision 7920 rackszekrénybe szerelhető munkaállomás ideális a biztonságos munkavégzéshez, és 2U méretben ugyanazt a teljesítményt és skálázhatóságot biztosítja, mint a Dell legnagyobb teljesítményű toronyállomása.  

„A Dell Precision munkaállomások két évtizedes történetére visszatekintve jól látható, hogy eszközeink képességei, hitelesített és optimalizált szoftverekkel, valamint ügyfeleink kreativitásával társítva hihetetlen eredményeket értek el. A Dell Precision munkaállomás-család új tagjaival ügyfeleink felkészülhetnek a következő nagy technológiai forradalomra, amely megváltoztatja az eddig üzleti modelleket, és felforgatja az iparágakat” – mondta Rahul Tikoo, a Dell Precision munkaállomásokért felelős alelnök és vezérigazgató.

A SIGGRAPH 2017 konferencián a Dell a várva várt Dell Canvast is bejelentette, amely jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban elérhető, és innen fog szélesedni az országok köre a közeljövőben. A Dell Canvas a professzionális tervezésnek köszönhetően természetes élménnyé varázsolja a kreatív digitális munkavégzést. A termék része egy, az asztalon vízszintesen elhelyezhető, 27 hüvelyk képátlójú QHD érintőképernyő, amely az ügyfelek meglévő számítógépes ökoszisztémája és a Windows 10 legújabb alkotói frissítése támogatásával csodákra képes. A képernyőt kiegészítő digitális toll rendkívüli tapintási pontosságot nyújt, és a totemgesztusoknak köszönhetően különféle menüket és billentyűparancsokat képes kezelni. A Dell Canvast az iparág legfontosabb professzionális alkalmazásai már most támogatják.

 

A Dell Precision 20 éves jubileuma alkalmából a Dell bemutatta a díjnyertes Dell Precision 5520 mobil munkaállomás limitált kiadású jubileumi modelljét is, amely már elérhető a hazai forgalmazóktól, valamint a Dell.com oldalon. A Dell Precision 5520 Anniversary Edition a Dell legvékonyabb, legkönnyebb és legkisebb mobil munkaállomásának korlátozott ideig elérhető, exkluzív változata: kemény, eloxált alumíniumból készült, csiszolt, fémes házzal, vadonatúj Abyss színben, ujjlenyomatmentes bevonattal. 

 

A termékcsalád első tagja, a Dell Precision 400 munkaállomás 1997-es megjelenése óta a Dell Precision modellek azzal a céllal készülnek, hogy a műszaki és kreatív szakemberek igényeinek maximális kiszolgálásával segítsék a legkülönfélébb iparágak átalakulását és megreformálását. 

Elérhetőség

  • A Dell Precision 5820, 7820 és 7920 toronykivitelű, valamint a 7920 rackszekrénybe szerelhető munkaállomások 2017. október 3-tól rendelhetők a Dell.com/Precision oldalon.
  • A Dell Canvas egyelőre az Amerikai Egyesült Államokban érhető el, innen fog szélesedni az országok köre a közeljövőben.
  • A Dell Precision 5520 Anniversary Edition már elérhető a hazai piac forgalmazóktól.
Vissza