Kicsik és biztonságosak a Fujitsu új CELSIUS munkaállomásai

Kütyü Magazin - 2017. május 29.

A Fujitsu három új, innovatív munkaállomással bővítette CELSIUS portfólióját. A kiváló teljesítményt, vizualizációs és testre szabási képességeket biztosító CELSIUS modellek jelentős technológiai fejlesztéseket hoznak az egységnyi méretre jutó teljesítmény terén, és új biztonsági funkciókkal rendelkeznek. Az iparág egyetlen, rendkívül biztonságos biometrikus azonosítási módszert alkalmazó mobil munkaállomása, a legkisebb nagy teljesítményű 21 literes mikrotorony és a helytakarékos (SFF) 10 literes munkaállomás egyaránt mától kapható.

A munkaállomások az innovátorok, a kreatív és a vizualizációs szakemberek munkaeszközei. Sokkal jobban kezelik az összetett vizuális feladatokat, mint a normál asztali vagy noteszgépek. Az NVIDIA Quadro professzionális grafikus kártyák vizuális jellemzőinek, az Intel Workstation Xeon processzorok feldolgozási képességének, a kiváló bővíthetőségnek és a megbízhatóságnak köszönhetően bármely iparág mérnökei, tervezői és tartalomkészítői szívesen dolgoznak velük – akár irodában, akár tárgyaláson vagy út közben. 

„A 2016-os stabil 9 százalékos növekedésből és az utóbbi öt esztendő 5 százalékos átlagos éves növekedési üteméből ítélve virágzik a munkaállomások piaca. A Fujitsu új CELSIUS sorozatának munkaállomásai az 1995-ben elérhető teljesítmény közel hetvenszeresét nyújtják. A 3D animációs, a digitális tartalomkészítési és a többképernyős alkalmazások, a fejlett hálózati és grafikus működés meg is követelik ezt a teljesítményt. A jelentősen megnövelt teljesítmény egyszerre teszi lehetővé a magával ragadó használati élmény nyújtását és a méret csökkentését. A Fujitsu egyértelműen piacvezető ezen a területen” – nyilatkozta Jon Peddie, a Jon Peddie Research elnöke. 

 

Új „bombabiztos” mobil munkaállomás 

A Fujitsu egyedülálló PalmSecure higiénikus, érintés nélküli biometrikus azonosítási technológiáját alkalmazó, elegáns 39,6 cm-es (15,6”) CELSIUS H770 mobil munkaállomás a kategória legbiztonságosabb eszköze. A legújabb generációs Intel E3-1500M v6 processzorokkal és a legfrissebb NVIDIA Quadro grafikus kártyákkal (max. 1024 CUDA mag) dolgozik. Portreplikátora hét Fujitsu LIFEBOOK modellel kompatibilis, így ideális eszköz a közös íróasztalhasználat támogatására. 

A sikeres CELSIUS J550 modell frissített változata, a CELSIUS J550/2 továbbra is az iparág legnagyobb teljesítményű helytakarékos (SFF) munkaállomása. Teljes magasságú grafikus kártyákkal dolgozik (pl. NVIDIA Quadro P2000). Kompakt, 10 literes mérete dacára akár 11 monitorral is együttműködik. Három képernyőt az Intel HD Graphics P530 alaplapi grafikus kártyával támogat, a fennmaradó nyolcat pedig két NVIDIA Quadro P600 grafikus kártyával. E képessége folytán ideális eszköz többmonitoros vezérlőtermekbe, térfigyeléshez és tőzsdei környezetbe, valamint hagyományos 2D és 3D alkalmazásokhoz. 

 

Új etalon a helytakarékos munkaállomások szegmensében

Az új trió harmadik tagja, a CELSIUS W570 asztali munkaállomás új mércét állít teljesítmény terén a helytakarékos munkaállomások szegmensében. Majdnem 30 százalékkal kisebb elődjénél, és ugyanazt a bámulatos teljesítményt nyújtja 21 literes mikrotorony kivitelben. A standard CELSIUS W570 modell energiafogyasztása rendkívül alacsony (280W), a kábelmentes opcióval kiegészített W570power+ változat pedig kiválóan bővíthető, és akár három NVMe PCIe M.2 modullal is kiegészíthető a szupergyors írási és olvasási műveletekhez. További innovációi közül említést érdemel a tárolóeszközök egyszerű előoldali csatlakoztatását, cseréjét és frissítését támogató cold-plug hozzáférés. A CELSIUS W570 jövőbiztos eszköz, professzionális 3D képességekkel. Másodpercenként 90 képkocka megjelenítésére képes a virtuálisvalóság-alkalmazásoknál az NVIDIA Quadro P4000 professzionális grafikus kártyának köszönhetően. 

„A CAD, az építészeti, a műszaki tervezési és az építőipari felhasználók körében gyorsuló ütemben terjed a 3D és a virtuálisvalóság-alkalmazások használata. A termékek és a működés vizualizálásának képessége révén továbbfejleszthetik a tervezési és fejlesztési folyamatot, és meggyőző értékesítési és marketingélményt nyújthatnak ügyfeleiknek a bemutatótermekben és a rendezvényeken. A Fujitsu több mint 26 év munkaállomás-fejlesztési és -tervezési tapasztalatát hasznosította a legújabb CELSIUS munkaállomások kialakításakor. Az eszközök helytakarékos kivitelben nyújtanak nagy teljesítményt és kifogástalan megbízhatóságot az irodai munkavégzéshez, és magas szintű biztonságot út közben” – mutatott rá Thomas Bretthauer, a Fujitsu globális munkaállomás-termékmenedzsmentért felelős igazgatója.

 

Ár és piaci bevezetés

Az összes új Fujitsu CELSIUS asztali munkaállomás már jelenleg is kapható, a CELSIUS H770 pedig rendelhető az EMEIA-régióban. Az ár modelltől, konfigurációtól és országtól függően változik. Induló árak: 

- CELSIUS J550/2 és W570 asztali munkaállomás: 779 euró

- CELSIUS W570power+ asztali munkaállomás: 819 euró

- CELSIUS H770 mobil munkaállomás: 1399 euró

Vissza