Nagy méretű képernyő mindenkinek

Kütyü Magazin - 2017. október 24.

A monitorok szakértőjeként ismert AOC egy megfizethető, mindentudó monitort mutat be: a 31,5 hüvelykes (80,01 cm) és QHD-felbontású (2560 x 1440 képpont) Q3279VWF képernyő a 79-es sorozat tagja. 

Ez a stílusos, ultravékony kialakítású monitor elegáns, ezüstös fényű talppal van ellátva, amely tökéletesen illeszkedik a nappaliba. A FreeSync technológia és az 5 ms-os válaszideje a legtöbb alkalmi játékos igényeit is kielégíti. Az alig 299 eurós ajánlott fogyasztói árú Q3279VWF idén novemberben lesz elérhető, hatalmas méretet és felbontást biztosítva mindenkinek!

 

1440 képpont mindenkinek

A QHD-felbontás egyre népszerűbb, mivel megszünteti a szakadékot a Full HD és 4K felbontás között. Míg az utóbbi felbontás játékokkal történő használata nem könnyű a mostani grafikai processzorokkal, a Full HD felbontás – amely most már évek óta a standard – néha pixelesnek tűnik, különösen a nagyobb kijelzőkön. A Q3279VWF monitorral az AOC tökéletes megoldással rukkolt elő: a hatalmas, 31,5 hüvelykes mérethez 2560 x 1440 képpontot társított, amely 93,24 ppi-s, magas képpontsűrűséget eredményezett. Összehasonlításképpen egy 24 hüvelykes Full HD felbontású monitor 91,79 ppi-n tud hasonló pixelsűrűséget felmutatni.

MVA a győzelemért

A Q3279VWF 31,5 hüvelykes, QHD-felbontású MVA-panellel rendelkezik, amely 5 milliszekundumos válaszidőt és 60 Hz-es képfrissítési arányt biztosít. A panel valódi 8 bites színmélységgel és FRC-vel (Frame Rate Control) rendelkezik, amely 1,07 milliárd színt jelenít meg, hasonlóan a 10 bites monitorokhoz. A 16,7 millió színnel rendelkező hagyományos kijelzőknél százszor jobb teljesítményű Q3279VWF mélyebb, gazdagabb színek megjelenítésére képes, tökéletesen megvalósítva a fényelést.

A Q3279VWF nagy, 31,5 hüvelykes kijelzője jelentős helyet biztosít. Azon otthoni felhasználóktól, akik szeretnek 1080 képpontos videókat nézni és különböző alkalmazások között váltogatni, a nagyobb felbontást és egy kép- vagy videószerkesztési szoftvernek elegendő képernyőméretet igénylő termelő-fogyasztókig és tervezőkig mindenki elégedett lehet a Q3279VWF modellel. A Q3279VWF MVA panelje döbbenetes, 3000:1 kontrasztarányt biztosít a tökéletes elmerülés és képminőség érdekében.

Míg a hasonló megfizethető monitorok gyengébb betekintési szöget biztosító TN panelekből készülnek, a Q3279VWF MVA panelje széles, vízszintesen akár 178°/178°-os betekintési szöget tesz lehetővé, amely megközelíti az IPS panelek szintjét. Tökéletes színegyenletesség minden szögből, így a dolgozó mellett állók is élvezhetik a színeket és a részletgazdagságot. Az AOC WCG-technológiájának (Wide Colour Gamut, széles színtartomány) köszönhetően a Q3279VWF az NTSC színskálájának 88%-át képes lefedni.

Bevetésre kész

A játékosoknak is érdemes idefigyelni, mivel a Q3279VWF kiváló a játékra is, és AMD FreeSync technológiával büszkélkedhet. A grafikus kártya képfrissítési arányának a monitor képfrissítési arányával való megfeleltetése révén ezzel a technológiával elfelejtheti a szakadozást, a képtörést és az akadozó játékmenetet. A felhasználóknak tehát nem kell engedélyezniük a V-Sync technológiát a játékaikban, hogy mesterségesen megfeleltessék a grafikai processzorok kimenetét a monitor képfrissítési arányának, amelynek következtében nő a bemeneti késleltetés. A megfizethető áron kívül a Q3279VWF 5 ms-os válaszidőt és 60 Hz-es frissítési rátát biztosít, ami megfelelővé teszi a monitort a játékosok számára is. A kompetitívebb FPS/lövöldözős játékokat kedvelőknek az AOC AGON monitorjait javasoljuk inkább, amelyek 144 Hz és 240 Hz közötti képfrissítési aránnyal rendelkeznek.

Jó a szemnek

Számos más AOC-monitorhoz hasonlóan a Q3279VWF is villódzásmentes Flicker-Free technológiával rendelkezik. A hagyományos, a fényerőt impulzusszélesség-moduláció (PWM) segítségével szabályozó monitorok előtt eltöltött hosszú órák szemfáradtságot és diszkomfortérzetet okozhatnak a villódzás miatt. A villódzásmentes Flicker-Free technológia egyenáramú háttérvilágítás segítségével javítja a felhasználó kényelmét.

Vissza