360°-os biztonság a Mio-tól

Kütyü Magazin - 2017. október 26.

Többfunkciós kamera? A Mio legújabb, MiVue 700-as dashcam-jei nemcsak az eseményeket rögzítik, de számos más módon is hasznosítják optikájuk kiváló képességeit. Érzékelik az útburkolati jelek és az előttünk haladó autó távolságát, így időben figyelmeztetnek a vészhelyzetre, és jelzik a sebességmérő kamerákat is. Mindezt tudják sötétben vagy rossz időben is, a legfontosabb képsorokat pedig a beépített WiFi-nek köszönhetően a mobiltelefonunkra is rögtön letölthetjük.

A látás a legfontosabb érzékszervünk, információink 60-80%-át segítségével szerezzük. Viszont a látóterünk korlátozott, így képtelenség, hogy mindenre egyszerre figyeljünk. És ha valamit érzékelünk is, a részletekre később nem emlékszünk. Ezért sokszorosan hiánypótlók a Mio MiVue 700-as fedélzeti kamerái: a látóterünk, a figyelmünk, és az emlékezetünk hiányosságait pótolják ki. 

Kitágítja a látóteret

A Mio MiVue 700-as sorozat kamerái 130° és 140°-os nagylátószögű objektívvel rendelkeznek, így ideálisan egészítik ki látóterünket, és vész esetén minden részletet felvesznek. A forgatható tartókonzollal oda irányíthatjuk a kamera fókuszát, ahol a fontos dolgok történnek. A kiváló minőségű objektívnek és az F2.0-ás vagy F1.8-as rekesznyílásnak köszönhetően a felvétel kristálytiszta lesz, így biztosan látszódni fognak a rendszámok és más részletek. 

Ha még nagyobb szögben, akár 360°-ban szeretnénk körbelátni, a szélvédőre rögzített MiVue kameránkat egyes modellek esetében kiegészíthetjük egy MiVue A20 hátsó kamerával is.

Előre látja a vészhelyzetet 

A kamerák „látásán” alapul a fejlett gépjárművezetés-támogató rendszer is (ADAS).  MiVue 700-as kameránk figyelmeztet, ha érzékeli, hogy túl közel kerültünk az előttünk haladó autóhoz, vagy a sávunk szélét jelző vonalakhoz. Egy ilyen jelzés akár életmentő is lehet, különösen, ha fáradtan vezetünk. A MiVue 700-as sorozat kamerái azt is figyelik, hogy mennyit ülünk egyfolytában a volánnál: ha elértük a fáradtsági küszöböt, eszközünk pihenőt rendel el. És akkor is szól, ha sebességmérő kamerához közeledünk.

Mindenre tisztán emlékszik 

Még egy kisebb baleset esetén is annyi minden történik egyszerre, hogy sok fontos részlet elkerüli a figyelmünket. Ezért hasznos, hogy a MiVue 700-as kamerák felvétele az autó beindításakor automatikusan elkezdődik. Ha a készülék hirtelen mozgásváltozást észlel, a 3 tengelyes G-szenzor automatikája működésbe lép, és olyan extra információkat is rögzít, amelyek segítségével az erőhatások részletesen elemezhetők. Így nemcsak a felvétel kristálytiszta, de az esemény körülményei is részletesen dokumentáltak lesznek. 

Sőt, ha autónk körül mozgást érzékel, a kamera akár álló helyzetben, parkolási módban is el tudja indítani a felvételt. Ehhez nem szükséges más, csak egy külső tápforrás, pl. egy Smartbox. 

WiFi

A beépített WiFi vezeték nélküli gyors adatátvitelt tesz lehetővé, így a fontos felvételekről a telefonunkon is lehet biztonsági másolatunk. A fáljok a MiVue alkalmazás segítségével könnyedén számítógépre menthetők és ott rendezhetők. 

Elérhetőség és árak

A MiVue 733 WIFI, MiVue 751, MiVue 752 WIFI Dual, MiVue 786 WIFI, MiVue 788 Connect készülékek 41 990 Ft és 81 990 Ft közötti áron kaphatók a Mioshop.hu webáruházban. 

Vissza