Luxus okoslakópark épül az LG okoskészülékeivel

Kütyü Magazin - 2017. december 3.

A háztartási gépek vezető globális gyártójának számító LG Electronics új területre terjeszti ki az okos készülékek gyártása terén szerzett tapasztalatait: egy luxuslakóparkot kizárólag a dél-koreai gyártó okosmegoldásaival felszerelve építenek fel Szöul elővárosában. 

A tervek szerint 2021-re elkészülő, öt darab, egyenként 40 emeletes épületből álló Byeollae I’PARK Suite komplexum otthonaiban az LG legmodernebb okos készülékei kapnak majd helyet, a központi légkondicionálótól kezdve a hűtőkön, mosógépeken, szárítógépeken, mosogatógépeken át egészen a Styler ruhaápoló készülékekig. A lakástulajdonosok mindemellett további okos eszközökkel, például légtisztítókkal, robotporszívókkal is kiegészíthetik a rendszerüket, összekapcsolásukat pedig a hangvezérléssel is irányítható LG ThinQ Hub készülékével valósíthatják meg.

Az I’PARK Suite-hoz tervezett rendszer természetesen más gyártók okos készülékeivel is kompatibilis lesz, összhangban az LG azon stratégiájával, amely egy nyitott okos ökoszisztéma megalkotását és támogatását célozza. Egy okostelefonos alkalmazás segítségével a más gyártóktól származó eszközök is távirányíthatóak, de ugyanezzel az applikációval lehet a liftet hívni, az áramfogyasztást ellenőrizni, házhoz szállítást rendelni, parkolóhelyet keresni vagy az ajtó előtt álló vendégekkel kommunikálni.

„Az LG hosszú évek óta Dél-Korea okoseszköz-piacának vezető szereplője, ez a mérföldkőnek számító projekt pedig épp e tapasztalatunkra épül” — mondta Choi Sang-gyu, az LG dél-koreai értékesítésért és marketingért felelős elnöke. „Nem pusztán egy bemutatóról van szó, hanem annak élő, nagy volumenben megvalósított példájáról, hogy milyen lesz a jövő otthona.”

Vissza