Ragadd meg a pillanatot a Philips Momentum terméksorozatával

Kütyü Magazin - 2018. április 27.

A vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licenc partnere, az MMD vállalat bemutatja teljesen új Momentum terméksorozatát, amely az otthoni szórakoztatást, ezen belül is a konzolos játékot helyezi a középpontba. 

Az első Philips Momentum képernyő a Philips 436M6VBPAB lélegzetelállító 4K UHD felbontással és hatalmas 43 hüvelykes VA panellel rendelkezik. A 436M6VBPAB képernyő 1000 cd/m² maximális fényerejével, 100 % BT.709 és 97.6 % DCI-P3 lefedettségű ultra széles színspektrumával és 8 bit +2 bit FRC (Frame Rate Control) színmélységgel rendelkező 1,07 milliárd színével a világon az első képernyő, amely megfelel a VESA DisplayHDR 1000 szabványnak! A 436M6VBPAB modell a hagyományos LED háttér megvilágítási technológia helyett Quantum Dot technológiával rendelkezik. Ez az innovatív félvezető technológia élénk, dinamikus színek megjelenítésére képes, amely révén a kékek kékebbek, a zöldek zöldebbek és a pirosak pirosabbak. A rövid hullámhosszú piros, zöld és kék Quantum Dot forrásoknak köszönhetően ezek az alapszínek telítettebb megjelenésűek, növelve ezáltal a színek élénkségét és pontosságát. A 436M6VBPAB egy valódi gaming monitor is egyben, amely Low Input Lag és SmartResponse funkcióival gyorsabb vizuális visszajelzést ad a játékosok számára, Adaptive-Sync funkciója pedig gondoskodik a szakadozás és akadozás nélküli játékélményről.

 

Ragadd meg a pillanatot a Philips 436M6VBPAB monitorral: Élethű képek HDR 1000 támogatással, 4K felbontás hatalmas 43 hüvelykes képernyőn, Adaptive Sync, Ambiglow és sok minden egyéb!


Egyesek annyira kedvelik a számítógépen játszható játékokat, hogy soha nem cserélnék le a billentyűzetet és az egeret, gaming székükön kis távolságra (<1m) ülnek egy általában 24-32 hüvelyk képátlójú monitor előtt. Mások ezzel ellentétben vezérlőket és gaming konzolokat szeretnek használni, TV készülékekhez és hasonló nagy képernyőkhöz csatlakoztatva ezeket és nagyobb távolságról, kanapén, vagy fotelen kényelmesen elhelyezkedve játszanak. A NewZoo elemző vállalat 2017-es adata szerint 29%-kal a konzol gaming piac a második legnagyobb játékpiac a világon. Sajnos azonban a legtöbb TV készülék nem játékra készült és ezért kevésbé alkalmas a gyors tempójú interaktív akció szekvenciákhoz; szellemképeket, mozgási elmosódásokat és hasonló zavaró jelenségeket okozva ezáltal. 

A Momentum terméksorozat átformálja ezt a piacot és kitölti ezt a hiányt a Philips monitorok termékkínálatában. Célja, hogy a tudatos gamerek/fogyasztók számára a legmodernebb képernyő innovációk nyújtásával eltolja a hangsúlyt a nagyképernyős szórakoztatás és a konzolos játék irányába. A Momentum terméksorozat kivételes minőségével különösen kisebb helyiségek esetében minden olyan igényt kielégít, amit egy szórakoztatási célú képernyőtől el lehet várni.

A 436M6VBPAB egy stílusos, nagyméretű képernyő, igen keskeny kávával és modern, futurisztikusan vékony alumínium lábazattal. A képernyő Ambiglow világítással rendelkezik, amely a panel körüli fénykoszorúval egyedülálló és magával ragadó élményt nyújt. Gyors belső processzora elemzi a képek tartalmát és hozzáigazítja a színt és a fényerőt a képernyőn megjelenítendő képhez. Különösen filmekhez, sporthoz és játékokhoz kiváló. Az 436M6VBPAB elegáns külső dizájnja és Ambiglow világítása egyedülálló, éppúgy mint a Momentum termékcsalád többi tagja.

A debütáló 436M6VBPAB hatalmas 43 hüvelykes VA panellel, CrystalClear 4K (3840x2160 pixel) UHD felbontással, csupán 4 ms-os kiváló GtG válaszidőt biztosító SmartResponse funkcióval és a lehető legzökkenőmentesebb játékélményt biztosító Adaptive Sync funkcióval rendelkezik. A csak a Philips által alkalmazott pixel túlvezérlési technológia, a SmartResponse gyors tempójú játékoknál és filmeknél is lehetővé teszi a lehető legkisebb latenciájú, szellemkép-mentes megjelenítést. A legújabb generációs konzolok már képesek 4K felbontásra és bizonyos játékoknál HDR (High Dynamic Range) megjelenítésre, amelyre a 436M6VBPAB is tökéletesen alkalmas. AMD GPU-kkal kompatibilis Adaptive Sync funkciójának köszönhetően a 436M6VBPAB modell kiválóan alkalmas alkalmi szórakozási tevékenységekhez, filmnézéshez, TV sorozatokhoz, vagy játékokhoz is. Az Adaptive Sync összehangolja a renderelt képek frissítési sebességét a képernyő képfrissítési sebességével, így kiküszöböli a játékok képfrissítési elcsúszásaiból adódó szakadozást és akadozást. A kisebb reakcióidő érdekében a 436M6VBPAB rendelkezik Low Input Lag funkcióval is, amelynél a jel megkerüli a képernyő belső jelfeldolgozásának nagy részét, felére csökkentve ezáltal a teljes bemeneti latenciát. 

A 436M6VBPAB örökítőanyagában kódolva vannak a valódi monitor tulajdonságai, sokoldalú, gyors és praktikus, csakúgy mint a Philips többi terméksorozatának tagjai. A MultiView funkcióval két forrás egyszerre is megjeleníthető kép a képben, vagy kép a kép mellett módban (Picture-in-Picture vagy Picture-by-Picture), amellyel tovább növelhető a multitasking hatékonysága. Csatlakoztathatósága a DisplayPort 1.2, a Mini DisplayPort, a HDMI 2.0 videójel bemenetek, valamint az USB-C csatlakozónak köszönhetően igen széleskörű, a monitorjelet, a készülékek töltéséhez szükséges áramot és az adatokat egyetlen kábel továbbítja. A beépített USB 3.0 elosztó a periférikus készülékek USB-vel történő csatlakoztathatósága által tovább növeli a sokoldalúságot.

A 436M6VBPAB modell el van látva két kiváló minőségű 7W-os DTS Sound hangszóróval, amelyek a hang területén is fokozzák a kép területén meglévő magával ragadó élményt. 

 

Philips 436M6VBPAB: Egyetlen távirányítóval az összes HDMI-CEC kompatibilis készülék irányítható, például játékkonzolok/DVD-Blu-ray lejátszók stb.

 

A Momentum terméksorozat mögött a képernyő felhasználótól való nagyobb távolságra helyezésének koncepciója áll. A felhasználó kényelme érdekében a 436M6VBPAB modell olyan távirányítóval rendelkezik, amely a Philips EasyLink funkcióval lehetővé teszi a többi HDMI csatlakoztatású monitor/készülék irányítását is.

A Philips Momentum sorozat első képernyője, a 436M6VBPAB 2018. májusában mutatkozik be, ajánlott kiskereskedelmi ára 799 EUR.

Vissza