A Samsung Európába hozza a 8K élményt

Kütyü Magazin - 2018. augusztus 30.

Az IFA 2018 kiállításon tartott sajtótájékoztatóján a Samsung Electronics bemutatta a Q900R QLED 8K szériáját, valamint a 8K mesterséges intelligánciával (AI) támogatott felskálázási technológiáját. 

A három ultranagy (65, 75 és 85 colos) képernyőméretben elérhető Samsung QLED 8K TV számos egyéb fejlesztéssel, így a Valódi 8K Felbontás, Q HDR 8K és Quantum Processor 8K technológiákkal felszerelve érkezik, hogy életre keltse a 8K minőségű képeket. Az új Samsung QLED 8K TV-k Magyarországon októbertől kerülnek a boltok polcaira.

A Samsung QLED 8K és a 8K AI felskálázási technológia része a vállalat hosszútávú stratégiájának, a Samsung 8K felbontású készülékei a piac legpontosabb és legélethűbb képmegjelenítésére képesek.

„A Samsung az évek során azon dolgozott, hogy a prémium képminőség tekintetében előmozdítsa az iparág fejlődését. A 8K AI felskálázási technológiával felszerelt QLED 8K TV szerves része a kijelzőkről alkotott jövőképünknek – mondta el Jongsuk Chu, a Samsung Electronics Kijelzők üzletágának alelnöke. – Izgatottak vagyunk, hogy felhasználóinknak is bemutathatjuk a Q900R termékcsaládot, biztosak vagyunk abban, hogy az új 8K-s modelljeinkkel csakis kiváló színű, tisztaságú és hangzásvilágú élményt élhetnek majd át.”

Annak érdekében, hogy 8K minőségű képet jelenítsen meg, a Samsung Q900R termékcsalád Valódi 8K Felbontás technológiával érkezik, amely akár 4000 nites csúcs fényerőt képes megjeleníteni. Ez azt jelenti, hogy szériába tartozó TV-k a 4K UHD tévéknél négyszer, a full HD készülékeknél pedig tizenhatszor több RGB képponttal rendelkeznek. A Q900R jellemzői között ugyancsak megtalálható a HDR (High Dynamic Range) 10+ szabványú Q HDR 8K technológia, amely optimalizálja a TV fényerejét, így olyan valósághű színeket és képeket jelenít meg, amilyennek azt a rendezők is megálmodták.

A Q900R 8K mesterséges intelligencián alapuló felskálázási technológiája a Samsung saját fejlesztésű megoldása, amely az eredeti képforrástól függetlenül prémium 8K minőségű képet társít a kiemelkedő hangzás mellé. A felhasználók streaming szolgáltatón, set-top boxon, HDMI kábel, illetve USB csatlakozó segítségével vagy akár mobiltelefonjuk kivetítésével is nézhetnek tartalmakat, a Quantum Processor 8K képes felismerni és 8K minőségre optimalizálni ezeket. Amellett, hogy a Q900R kiváló minőségű 8K-s képi tartalmakat és hangzást biztosít, a Direct Full Array Elite technológiával is rendelkezik, amely még élesebb kontúrokat és pontos háttérvilágítás irányítást eredményez. A 100% Színgazdagságnak köszönhetően a felhasználók árnyalatok milliárdjait ismerhetik meg a jelenleg elérhető legtisztább színpontossággal. 

A Q900R-t a vásárlók igényeit szem előtt tartva alkották meg, így a felhasználók egyszerre fedezhetik fel a tévékészülékek új használati módjait, illetve ismerhetik meg azt a kiváló képminőséget és hangzást, amelyet a készülék nyújt. Az olyan lifestyle funkciókat is továbbfejlesztették, mint a Háttér Mód, amely segítségével a TV tökéletesen bele tud simulni a környezetébe, de gyönyörű képek, időjárás előrejelzés, vagy akár hírek is megjeleníthetők rajta. Az 5 méteres szabvány hosszúságú Észrevétlen Csatlakozás 2.0 megoldás egyetlen vezetékben egyesíti az optikai és tápkábeleket, így a felhasználók szabadabban dönthetnek, hova helyezzék tévéjüket. Az olyan okos fejlesztések, mint a SmartThings könnyebben elérhetővé teszik az információkat a felhasználók számára, ezáltal leegyszerűsítik mindennapjaikat, az Univerzális Útmutató személyre szabott ajánlásokkal segíti megtalálni a felhasználók ízlésének leginkább megfelelő élő és OTT tartalmakat.

Vissza