Ingyenes licensz a felhőbiztonságért

Kütyü Magazin - 2018. október 1.

A tajvani Zyxel bemutatta továbbfejlesztett hálózati menedzsment platformját. Az új biztonsági csomaggal a kkv-k a Nebula felhőalapú hálózatán is biztonságosan és kényelmesen szervezhetik üzletmenetüket, védve a lehetséges kibertámadásoktól és a zsarolóvírusoktól.

A Nebula 100% felhő alapú hálózati és menedzsment megoldás segítségével a rendszergazdák központilag, egy felületről menedzselhetik a vezetékes, vezeték nélküli és biztonsági eszközöket. A rendszerhez csatlakoztatható eszközök köre folyamatosan bővül, ma már 16 terméket (nyolc hozzáférési pontot, öt switchet és három biztonsági átjárót) tartalmaz. Az új biztonsági csomag háromszintű védelmet nyújt a hálózatoknak. Minden Nebula Biztonsági Átjáró felhasználó egy egyéves, ingyenes előfizetésben részesül, az átjáró IDP szolgáltatását felhasználóknak pedig ingyen upgrade jár.

A biztonsági csomag frissítésébe tartozik az Alkalmazás Őrszem (alkalmazás intelligencia), és az IDP (Behatolás Észlelés és Megelőzés), ami proaktívan beazonosítja és elhárítja a behatolókat, valamint priorizálja és blokkolja az alkalmazásokat a termelékenység növelésének és a sávszélesség optimális kihasználásának érdekében. Szintén idetartozik még a tartalomszűrés (URL és HTTPS domain szűrés) a rosszindulatú és nem megfelelő weboldalak hozzáférésének megakadályozására. Végül pedig az antivírus bástyaként szolgál a rosszindulatú szoftverek ellen.

“Ez a lépés egy újabb mérföldkövet jelent a rendkívül gyorsan növekvő menedzsment platformunk, a Nebula számára. Hiszünk abban, hogy az ügyfélkörünket meg kell jutalmaznunk a hűségükért, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi IDP licensszel rendelkező összes felhasználó ingyen megkapja az új biztonsági frissítés csomagot. Így minden további költség nélkül élvezhetik az antivírus és a tartalomszűrés előnyeit.” – mondta Kevin Drinkall, a Zyxel EMEA Vezeték nélküli & Felhő Piacfejlesztési Menedzsere.

Ingyenes, mégis prémium

A Nebula ingyenes funkciói közel sem alapszintűek: menedzsment és elemzési eszközök széles tárházát kínálja, a böngésző alapú Nebula Irányítóközponton (NCC) keresztül, ideértve a részletes forgalmi és felhasználói riportokat, valamint a telephelyekre vonatkozó menedzsment beállításokat.

“A Nebula elindulása óta azt tapasztaljuk, hogy a kisvállalatok tulajdonosai nehezen állnak át a felhő-alapú infrastruktúrára” – mondta Treso Tamás, Zyxel Magyarország vezetője. „Azon aggódnak, hogy nem csak új hardverbe kell beruházniuk, hanem utána folyamatosan emelkedő licenszdíjakat kell majd fizetniük, valamint hogy rajtuk maradnak olyan hardverek, amelyek idővel elavulnak. A licenszmentes megközelítésünknek és a megfizethető kompatibilis hardver portfoliónknak köszönhetően ezek az ügyfelek is leküzdhetik a korlátokat, így a megoldásunkkal egyszerűen vehetik át az irányítást a hálózatuk felett” – tette hozzá. 

Vissza