Új fejezet az AR világában

Kütyü Magazin - 2019. február 27.

A Honor a legújabb csúcskészüléke, a Honor View20 ugyan már az év elején bemutatkozott Európában, a vállalat a Mobil Világkongresszusra is tartogatott meglepetést a készülékkel kapcsolatban: Barcelonában bejelentették a Gaming+ technológiát, amely további gyorsulást, jobb képminőséget és képmeghatározást, illetve jelentős teljesítménybeli növekedést biztosít játék során.  Ezeken túl a Honor bejelentette a 3D TOF kamerát használó alkalmazások ökoszisztémáját, amely új korszakot nyit az AR világában.

Játékra optimalizálva

A Honor és az Epic Games közös kollaborációjának eredményeként a HONOR View20 tulajdonosok exkluzív hozzáférést kapnak a Fortnite videójátékban a HONOR Guard Outfit kiegészítőhöz. A HONOR skin február végétől váltható ki a játékban, amely a telefonos verzión kívül PC-n, illetve konzolon is elérhetővé válik.      

A HONOR View20 úttörő folyadékhűtő rendszere biztosítja az alacsony hőmérsékletet a játékok alatt, hozzájárulva a gyorsabb teljesítményhez és a hosszabb akkumulátor-élettartamhoz. A HONOR View20 azon kevés telefonok egyike, amely támogatja a játék 60 fps (képkocka/másodperc) verzióját, ráadásul az Epic Games-szel kötött együttműködés jegyében a Fortnite Unreal 4 motorja a HONOR View20-hoz lett optimalizálva.

A Gaming+ növeli az általános rendszersebességet a GPU hatékonyságának további javítása, a GPU terhelés-optimalizálása, illetve az AI töltéspredikció révén. Ezekkel az előnyökkel a Honor View20 a legmagasabb szintű játékteljesítményt nyújtja. A frissítés eredményeképp a Fortnite Vulkan verziója is támogatottá válik a Honor View20 készülékeken, még gyorsabb és kiegyensúlyozottabb eredményt adva a játékosok kezébe.

Beszéljenek magukért a számok 

Összességében elmondható, hogy a Gaming+ mintegy 20,34%-kal növeli a SoC energiahatékonyságát is. A Mali-G76 GPU-t érintő, transzformációra vonatkozó optimalizálást is tartamlazó frissítés tovább javítja a feladatütemezést és a párhuzamos számításokat. Ez csökkenti a ismétlődő utasításokat és a GPU többletrajzolásokat, egyúttal növeli az adattovábbítás sebességét a CPU, a GPU és a memória között. Emellett a GPU gördülékenyen működik együtt az innovatív AI frekvenciamodulációs ütemezéssel, amely megjósolja a várható terhelést a képkockasebesség (fps) monitorozásával, a képminőség és az érintőképernyő beviteli adatainak valós idejű figyelembevételével, és intelligensen azonosítja a teljesítényre ható szűk keresztmetszeteket. Ez a játékok szempontjából azt jelenti, hogy az új AI technológia a hagyományos megoldásokhoz képest 30%-kal pontosítja a töltési predikciót képkockánként.

„A Honor View20-ból eddig 1,5 millió darabot értékesítettünk. Ezzel egy újabb lépéssel közelebb kerültünk azon célunkhoz, hogy három év alatt az öt legjobb okostelefon-márka egyikévé váljunk.” – mondta George Zhao, a HONOR elnöke. – “A forradalmian új HONOR Gaming+ technológiával további 20.34%-kal javítottuk a SoC energiahatékonyságát és az okostelefon grafikai teljesítményét, kielégítve a fiatal fogyasztók növekvő igényeit a még jobb mobilos játékélményért. A futurisztikus TOF 3D-s kameraalkalmazásokkal és az új Fortnite skinnel együtt a HONOR egyaránt kedvez a hardcore és a hobbijátékosoknak.”

A Honor Lab kutatási adatai szerint a HONOR View20 átlagos fps értéke a legmagasabb az okostelefon piacon: amellett, hogy a vezető okostelefonok közül a HONOR View20 képes a legmagasabb átlagos képsebesség elérésére, a legalacsonyabb rázkódási értéket is ez a készülék produkálja. 

A játékosok január végétől a Fortnite alkalmazás letöltése után a Beállításokban aktiválhatják a magasabb képkocka/másodperc sebességet a minden eddiginél kedvezőbb futásteljesítményért. 

Stabilabb kapcsolat, AR játékok

A HONOR fejlesztőcsapata arra törekszik, hogy újszerű technológiákkal nyújtson megoldást a gamer közösség gyakran hangoztatott problémáira. A HONOR View20 egy mesterséges intelligenciával támogatott tripla-antennás Wi-Fi technológiát tartalmaz, amely jelentősen csökkenti a lagolást a játékmenet során. A HONOR mérnökei a telefon tartásának tanulmányozásával, valamint a kéz internetkapcsolatra gyakorolt hatásával fejlesztették ki a megoldást.    

A HONOR View20 3D-s hátlapi kamerája a készüléket egy mozgásvezérelt játékkonzollá képes alakítani, amely 3D-s játékok támogatásával lehetővé teszi, hogy részesei legyünk az élménynek. A mozgásvezérelt játékok eléréséhez a felhasználók egy speciális dokkolóval, valamint HDMI kábellel csatlakoztathatják készüléküket a TV-hez, de zökkentőmentesen kapcsolódhatnak a TV-hez vezeték nélküli hálózaton is.  

Technológiai megoldásaival a HONOR View20 olyan népszerű játékokat támogat, mint a Fortnite, PUBG (PlayerUnknown's Battlegrounds), AOV (Arena of Valor), ROS (Rules of Survival), Mobile Legends: Bang Bang, Vainglory és az Asphalt 9: Legend. A telefont intenzív játékra, köztük multiplayer ütközetekre optimalizálták, és a készülék kifinomult, érzékeny irányítással finomítja a játékélményt. 

Vissza