Lenyűgöző képek mobillal

Kütyü Magazin - 2019. augusztus 14.

A fekete kontinens egyik legháborítatlanabb országát mutatja be legújabb kampánya keretében a Huawei. A vállalat workshopján 9 ország 13 fotósa tölthetett négy napot a varázslatos természeti adottságokkal rendelkező Namíbiában, ahol a Leica világhírű nagykövete, Kristian Dowling avatta be a résztvevőket az okostelefonos-fényképezés kulisszatitkaiba. A hollywoodi filmekből is ismerős helyszíneket és azok sokszínű élővilágát Magyarországról egyedüli résztvevőként Bodnár Zsófia is megörökíthette a Huawei legújabb csúcskészülékének segítségével.

Az okostelefonok és Afrika ismeretlen tájai állnak a Huawei Technologies legújabb kampányának középpontjában. A vállalat felfedezetlen szépséget előtérbe helyező projektje keretében idén júniusban rendhagyó mobilfotós túrát tartott a titokzatos Namíbiában, a szakma legjobbjainak bevonásával. A csodálatos természeti képződményekkel teli dél-afrikai országban 9 ország fotósai négy napot tölthettek el, hogy a Huawei legújabb csúcskészüléke, a P30 Pro segítségével lencsevégre kapják az afrikai ország csodáit. A résztvevők szakmai támogatását Kristian Dowling, a Leica nagykövete látta el. Dowling 15 éve a világ egyik legrangosabb sztárfotósa: az amerikai pop-díva, Katy Perry turnéját megörökítő sorozata, valamint a cannes-i filmfesztivál csillagairól készített portréi mellett olyan események megörökítése is a nevéhez fűződik, mint a pekingi olimpia vagy a New York-i divathét. 

 

A Huawei négy napon keresztül, mintegy 20 helyszínen biztosított lehetőséget az újságírók számára, hogy a vállalat csúcskészüléke, a P30 Pro okostelefon segítségével és Dowling instrukciói alapján professzionális felvételeket készítsenek Namíbia páratlan természeti szépségeiről és élővilágáról. A Huawei afrikai túráján egyetlen magyarként Bodnár Zsófia fotós is részt vett, aki mind szakmailag, mind emberileg emlékezetesnek tartja a busmannok földjén töltött időt: “Ez a pár nap Namíbiában életem legintenzívebb és legmeghatározóbb utazásai között fog megmaradni. Sosem jártam még ennyire színes és sokoldalú országban, ahol éppolyan varázslatos álomra hajtani a fejünket az egyik legmagasabb hegység sziklái között, a ragyogóan tiszta ég alatt, mint „vendégségben lenni” az őrzött rezervátum oroszlánjainál.”

 

Zsófia eredetileg nem mobilfotózással foglalkozik, ezért is voltak számára érdekesek az afrikai utazáson látottak, illetve a nemzetközi szaktekintély útmutatása, és az ott elsajátított technikák:

 

“Kristian Dowling fantasztikus tanárunk és mentorunk volt. Nagyon segítőkész volt és a szakértelmét sem sajnálta átadni nekünk. Megmutatta, hogy a Huawei P30 Pro csúcsteljesítményű Leica kameráival minden emlékünket megörökíthetjük olyan minőségben, mintha a kép egy profi, tükörreflexes fényképezővel készült volna. Technikai korlátok nem léteztek, mi pedig nem is lehettünk volna inspirálóbb környezetben az életreszóló élményeink megörökítéséhez.” - mondta Bodnár Zsófia.

 

A Leica nemzetközi nagykövete szerint a mobilfotózás létjogosultsága már a profik esetében sem megkérdőjelezhető.

“Napjainkban már az okostelefonos fényképezésre is úgy kell tekintenünk, mint bármilyen más fotózási műfajra. A fotósnak csak arra kell koncentrálnia, hogy a lehető legjobb minőségű anyagokat készítse el anélkül, hogy ebben a mobilja kameraképességei megakadályoznák. Bízz magadban és az okostelefonodban: ez a tökéletes kombináció olyan eredményt hoz majd, mint amilyet vártál." – tette hozzá Dowling.

A Huawei nemzetközi mobilfotós-túráján a résztvevők ellátogathattak a Mad Max – A harag útja, illetve a 2001: Űrodüsszeia filmkockáin visszaköszönő természeti képződményekhez, a Namíb és a Kalahári sivatagba, a 71 ezer hektáron elterülő, 20 ezer állatnak– köztük oroszlánoknak, gepárdoknak, orrszarvúknak és elefántoknak – háborítatlan élőhelyet biztosító Erindi Magánrezervátumba, valamint a Busmann és a Himba törzsek zárt közösségeihez. Az afrikai fotók egytől egyig a vállalat Leica quad kamerarendszerrel, ötszörös digitális zoom-mal és kiemelkedő éjszakai fotózási képességekkel rendelkező készülékével, a P30 Pro okostelefonnal készültek.

Vissza