A Samsung elsőként küld szelfit az űrbe

Kütyü Magazin - 2019. október 16.

A Samsung bejelentette legújabb, földön kívüli projektjét, az Űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

Az elmúlt 50 évben a Samsung kijelzőinnovációk sorát hozta el a felhasználóknak az ívelt tévéktől kezdve a keretmentes kijelzőkig és a kihajtható okostelefonig. A vállalat most pedig együttműködik a légi fotózással foglalkozó Flightline Films-zel, hogy legújabb technológiáit eljuttassa a világűr határára, ahol a felhasználói számára lehetővé teszi, hogy egy kis szerencsével elkészülhessen a saját „űrszelfijük” egy Samsung eszközzel. 

A Samsung az űrszelfikkel is megmutatja a márkában rejlő folyamatos innovációt, és most pedig új mércét állít fel a mobiltechnológiában. Az atmoszféra határán eltöltött 200 óra alatt a Galaxy S10 5G megmutatja a vállalat innovatív megoldásainak erősségét, amelyekkel a felhasználók többet hozhatnak ki magukból. „Szeretnénk megünnepelni a nagyszerű élményeket, amelyek Samsung kijelzőkhöz kötődnek, ezért új szintre emeljük a szelfiket, és elvisszük a felhasználókat az űrbe – mondta el Benjamin Braun, a Samsung európai marketingvezetője. – A Samsung újításai folyamatosan újabb mérföldköveket érnek el, a SpaceSelfie pedig megmutatja, milyen lenyűgöző dolgokra vagyunk képesek a legújabb technológiákkal. Akár a világűr határán is.”   

 

Hogyan működik a Samsung SpaceSelfie Küldetés?

Egy fél kosárlabdapálya nagyságú (10,5 m x 18 m), nagy magasságú ballonrendszer emelkedik fel a dél-dakotai indítóállásról, amely az S10 5G készüléket is tartalmazó csomagot viszi magával, egészen 20 kilométeres magasságba. 

A rendszert úgy tervezték, hogy a lehető legjobb minőségű fotók készülhessenek el vele, figyelembe véve a Föld alakját és a visszaverődő napsugarakat is, amelyek egy napelem segítségével energiával is ellátják a szerkezetet és az okostelefont.   

Eközben a Földön a felhasználóknak lehetőségük lesz saját fotóikat űrbéli környezetben viszontlátni. Ehhez elég egy szelfit készíteni az okostelefonjukkal és fel feltölteni azt az Irányítóközpont weboldalára. 

Az Űrszelfi küldetés sikerét két, erre a célra fejlesztett alkalmazás is segíti. Az első a földi vezérlést támogatja, ezzel küldhet és fogadhat szelfiket az Irányítóközpont és a levegőben lévő eszköz.

A második applikáció egyedileg készült az S10 5G-hez, ez kommunikál a külső szerkezethez rögzített kamerával, amely fotót készít a telefon kijelzőjén megjelenő szelfiről. Az S10 alkalmazás ezután a földi irányításon keresztül visszaküldi a képet a földre, onnan pedig vissza a felhasználóknak, hogy megoszthassák azt a közösségi média felületeiken.

Hogyan készül fel az S10 5G az űrutazásra?

Az S10 5G okostelefont a Samsung úgy alkotta meg, hogy az szigetelés és különleges tokok nélkül is ellenáll a szélsőséges környezeti viszonyoknak és nyomásnak a világűr határán.   

Az S10 5G a kilövés előtt szigorú teszteken esett át, amelyek során akár -65°C-os hőmérsékletet is kibírt. A telefon 6,7 colos Dinamikus AMOLED kijelzője azokat a teszteket is sikerrel vette, amelyek a törésállóságot, vagy a magasban történő párásodást vizsgálták.

Töltésmegosztási képességeivel, AI alapú teljesítmény optimalizációval és intelligens Wi-Fi technológiájával az S10 5G a Samsung egyik legintelligensebb, legerőteljesebb és legtartósabb eszköze. 

Mostanáig az űrben készített szelfi az asztronauták kiváltsága volt. Most a Samsung technológiájával a felhasználók is láthatják magukat ebben a különleges környezetben a telefonjuk képernyőjén. 

Az Irányítóközponton keresztül bárki jelentkezhet űrutazásra a saját szelfijével. A képeket a www.samsung.com/spaceselfie weboldalon tölthetik föl az érdeklődők. 

 

 

Vissza