5G, mesterséges intelligencia és prémium kialakítás – munkához és szórakozáshoz

Kütyü Magazin - 2020. január 7.

A Dell Technologies új termékeket és szoftvereket mutatott be a  CES kiállításon a prémium Latitude és XPS termékcsalád, valamint a kijelzők portfóliójából, amelyekkel a hatékonyabb a munka és az együttműködés, valamint elősegítik az innovációs törekvéseket a következő évtizedben. A mesterséges intelligenciával (MI) és 5G-vel felvértezett, valamint innovatív kialakítással rendelkező legújabb Dell Technologies-számítógépek és -kijelzők zökkenőmentesebbé, intelligensebbé és élvezhetőbbé teszik a munkát és a szórakozást.

„A számítógépiparban sokkal nagyobb változások zajlanak, mint valaha, hála a beépített mesterséges intelligenciának, az 5G-nek és a legjobb tervezésnek, amelyek egyszerűbbé és teljesebbé teszik az életünket. Számomra az a legizgalmasabb az egészben, hogy a CES-en megjelenő érdekességek mellett a számítógépek egyre inkább központi funkciót töltenek be az emberek életében, legyen szó innovációról, véleményformálásról vagy a kitűzött célok eléréséről” – mondta Sam Burd, a Dell ügyfélmegoldásokért felelős részlegének elnöke.

„A számítógép-felhasználók egyre nagyobb hozzáértéssel választják ki a munkához és szórakozáshoz használt eszközeiket, egyre inkább nyitnak a dizájnra hangsúlyt fektető prémium termékek, az erőteljes teljesítmény és az intuitív technológiák felé. Kutatásaink szerint a munkahely választásban is egyre nagyobb szerepe van munkáltató által kínált eszközöknek, és az informatikai beszerzők, valamint a végfelhasználók is érdeklődnek a következő generációs kijelzővel rendelkező számítógépek, csatlakozási lehetőségek és akkumulátortechnológiák iránt” – mondta az IDC eszközökkel és végfelhasználókkal foglalkozó csoportjának alelnöke, Tom Mainelli.

Latitude 9510, a legintelligensebb 15" üzleti számítógép, beépített MI-vel

A Dell bemutatta a Latitude 9000 sorozatot, amelynek tervezésénél a legfinomabb részletekre is odafigyeltek a mérnökök, így kisebb és vékonyabb lett, nagyobb képernyővel és kiemelkedő felhasználói élménnyel. Az új Latitude 9510 azt nyújtja, amire az üzleti felhasználóknak szükségük van: akár 30 óránál is tovább tartó, rekordhosszúságú akkumulátor-üzemidőt, 5G-képes kialakítást és erőteljes hangzást, valamint a hatékonyságot elősegítő intelligens megoldásokat.

A Latitude 9510 a világ legkisebb és legkönnyebb üzleti célú, 15 colos laptopja, amely könnyedén elfér egy kisebb táskában is. Az akár 1,45 kg-os tömegével hordozása nem jelent terhet, ráadásul a felhasználók otthon hagyhatják a plusz töltőket, adaptereket és mini hangszórókat, amelyekre egy átlagos munkanapon szükségük lenne. A nagyobb képméret és az iparág leggyorsabb Wi-Fi 6 (Gig+) és 5G-s mobil szélessávú felszereltsége mindenhol hatékony munkát biztosít az üzleti vezetőknek. Az InfinityEdge kijelző megőrzése érdekében az 5G antennák a hangszórókban helyezkednek el, a szénszálas ventilátorlapátok és a kettős hőelvezető csövek pedig halk működést és hűvös tapintást biztosítanak. Az akár 10. generációs Intel Core i7 processzorok és a vPro technológia, valamint a Latitude 9510 megmunkált alumíniumburkolata és gyémántmetszésű élei gondoskodnak arról, hogy a szakembereknek ne kelljen lemondani a stílusos külsőről a teljesítmény érdekében.

A világ legintelligensebb 15 colos üzleti számítógépe, a Latitude 9510 vezető szerepet tölt be az iparágban az első beépített, automatizált, mesterséges intelligencián alapuló hatékonyságnövelő technológiával. A Dell Optimizer szoftver a háttérben optimalizálja a felhasználó számára a működést, így csökkenti az akadozást és a frusztrációt:

 • Egyszerűbb indulás az ExpressResponse segítségével: A felhasználói preferenciák alapján, valamint az Intel Adaptix Technologynak köszönhető gépi tanulás segítségével gyorsabban elindulnak a gyakran használt programok, gyorsabban lehet váltani az alkalmazások között, valamint javul az általános teljesítmény.
 • Az ExpressCharge növeli az akkumulátor élettartamát: A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás a felhasználók akkumulátortöltési szokásai és energiafogyasztása alapján fejleszti az akkumulátor-üzemidőt. Ha kritikusan alacsony az akkumulátor töltöttségi szintje, a Latitude 9510 feltűnés nélkül megváltoztatja a beállításokat, hogy spóroljon az erőforrásokkal. Mindezt a kijelző fényerejének csökkentésével vagy a legjobb töltési lehetőség kiválasztásával teszi, amilyen például az ExpressCharge Boost, amely 35 százalékos töltöttséget biztosít 20 perc alatt.
 • Egyszerű és biztonságos bejelentkezés az ExpressSign-in segítségével: A felhasználói jelenlét érzékelésével gyorsabb bejelentkezést, nagyobb biztonságot és jobb teljesítményt biztosít a Dell számítógépek közelségérzékelője, amely az Intel Context Sensing Technology környezetalapú technológiáját és a Windows Hellót használja.
 • Az Intelligent Audio mellett nincs szükség külső hangszórókra: Az erőteljes hangszórók, az erősítő, valamint a négy zajcsökkentő mikrofon élethű együttműködési lehetőségeket biztosít, míg az Intelligent Audio a visszhang és háttérzaj kiszűrésével segít, hogy a felek jobban hallják egymást a konferenciahívások során, legyen az bármilyen környezetben is.

A Dell megbízható eszközeihez hasonlóan a Latitude modellek is az iparág legbiztonságosabb üzleti számítógépei, így minden cég biztos lehet abban, hogy a végpontok biztonságban vannak.

A Dell Technologies Unified Workspace megoldással már a kezdetektől hatékony munka vár az új Latitude-tulajdonosokra. Ez a megoldás a végfelhasználói számítástechnika újító megközelítése, amely frusztrációmentes és munkavégzésre kész felhasználói élményt nyújt a kollégáknak, valamint automatizált, nyílt és intelligens felügyeleti megoldásokat biztosít az informatikai részlegnek. Ez segítségükre lesz minden szervezetükön belüli eszköz üzembe helyezésében, biztonságossá tételében, kezelésében és támogatásában.

XPS 13: az első négyoldalú, lényegében szegély nélküli InfinityEdge kijelző 

A Dell bemutatta az új XPS 13 modellt, amely egy modern, újragondolt megoldást kínál azoknak a felhasználóknak, akik elegáns számítógépre vágynak a legjobb felhasználói élménnyel. A széles képernyő, a széltől szélig tartó billentyűzet, a nagyobb érintőpad és az egykezes felnyitás a stílus és a funkcionalitás tökéletes egyensúlyát biztosítja. Hihetetlen strapabírás egy könnyű és tartós kialakításban: megmunkált alumínium, szénszál, üvegszál és edzett Corning Gorilla Glass üveg.

Azoknak, akik maximális kijelzőméretre vágynak, a Dell újabb mérnöki remekművel szolgál: a minden oldalon keskeny káva tovább csökkenti az XPS13 InfinityEdge kijelző keretét, ezáltal minden eddiginél kisebb és vékonyabb kialakítást tesz lehetővé. A 16:10 arányú XPS InfinityEdge kijelző 25 százalékkal világosabb, így még több teret ad a napi feladatok elvégzéséhez és a részletgazdag szórakozáshoz. Ahogy azt az XPS-rajongók megszokhatták, az új kialakítás is egy 13,4 hüvelykes kijelzőt biztosít a 11 hüvelykes házban, így akár egy repülőgép tálcáján is elfér. 

Az XPS 13 10. generációs Intel Core processzorokat és hosszú akkumulátor-üzemidőt kínál az aktívabb felhasználóknak, akiknek a sokoldalúság és a teljesítmény is fontos. Az egyszerűbb és fenntarthatóbb csomagolás az újrahasznosítási törekvéseknek megfelelően most már kitöltőhab nélkül érkezik.

Felhőtlen szórakozás és folyamatos kapcsolódás

A sorozatok szerelmeseinek a Dell Technologies elindítja a Dell Cinema Guide szolgálatást – egy streamingszolgáltatások közötti központi keresőt –, amely mostantól minden Windows-felhasználó számára elérhető. Ezzel gyorsan és egyszerűen találhatók meg a sorozatok és a filmek több mint 200 streamingszolgáltató kínálatában, egyetlen műsorújságon belül. Mindezt a Dell Cinema streamen keresztül, annak minden csodálatos színével és hangjával együtt.

A 2018-as CES bemutatkozása óta a Dell Mobile Connect több mint egymillió felhasználónak segített abban, hogy ne kelljen megosztaniuk a figyelmüket a számítógépük és okostelefonjuk között. Idén tavasztól a Dell Mobile Connect vezeték nélküli átvitel és alkalmazástükrözés is elindul, valamint az Android mellett már az iPhone-felhasználóknak is elérhető lesz. Az iPhone-nal rendelkező XPS-, Inspiron-, Vostro-, Alienware- és G Series-felhasználók közvetlenül érhetik el telefonos alkalmazásaikat, legyen szó egy közösségi autómegosztó applikációról vagy a közösségi médiáról. Emellett könnyedén húzhatnak át fájlokat és tükrözhetnek tartalmakat Dell számítógépükről.

A Dell csúcskategóriás monitorai

A Dell monitorai hat éve vezetik a világranglistát, az üzleti és a játékosközönség különböző igényeinek megfelelően

 • A felhasználók hatékony együttműködésének érdekében fejlesztett Dell 86 4K érintőképernyős interaktív monitor digitalizálja a múlt mágnestábláit.
 • Az UltraSharp 43 4K USB-C monitor akár négy különböző csatlakoztatott számítógép tartalmát tudja megjeleníteni egyszerre, ezzel maximalizálja a hatékonyságot.
 • Az új VESA Display HDRTM 400 minőségű UltraSharp 27 4K USB-C monitor a széles színteret nyújt a színek pontos megjelenítéséhez.
 • Az új Alienware 25 Gaming Monitor 99 százalékos sRGB-lefedettséget kínál, gyors IPS technológiát tesz elérhetővé gazdag színekkel, 240 Hz-es frissítési gyakorisággal és villámgyors, 1 milliszekundumos válaszidővel, natív FHD felbontással. Emellett támogatja az AMD Radeon FreeSync és a NDIVIA G-Sync technológiát.

Az új termékek elérhetősége

 • Az új XPS 13 február 4-től világszerte elérhető.  
 • A Dell Cinema Guide mostantól a Microsoft Store kínálatában ingyenesen elérhető bármely Windows 10-es számítógépen.
 • A Dell Mobile Connect iOS-es adatátvitellel és képernyőtükrözéssel ingyenesen letölthető lesz a Microsoft Store-ból és minden kereskedelmi forgalomban kapható Dell készüléken előre telepítve lesz idén tavasztól.
 • A Latitude 9510 március 26-tól világszerte elérhető.
 • A Dell 86 4K érintőképernyős interaktív monitor (C8621QT) április 10-től világszerte elérhető.
 • A Dell UltraSharp 43 4K USB-C (U4320Q) és a Dell UltraSharp 27 4K USB-C (U2720Q) január 30-tól világszerte elérhető.
 • Az Alienware 25 Gaming Monitor (AW2521HF) március 11-től világszerte elérhető.
Vissza