Hordozható SSD a Samsungtól

Kütyü Magazin - 2020. január 9.

A Samsung bemutatja legújabb külső meghajtóját, a Portable T7 Touch SSD-t, amely a kompakt kialakítás mellett a második generációs USB 3.2 technológiával az elérhető legmagasabb átviteli sebességet is biztosítja a felhasználóknak. Az eszköz a beépített ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően új szintre emeli az adatbiztonságot. 

„A felhasználóknak, akik a munka és magánélet között nem húznak éles határt, fontos, hogy a különféle tartalmakat és egyéb anyagokat biztonságban szállíthassák magukkal, bármerre is menjenek – mondta Dr. Mike Mang, a Samsung memória üzletág márka- és termék csapatának alelnöke. – A T7 Touch SSD-be tervezett ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően a felhasználók adatai biztonságban vannak, és azokat iparági szinten is kiemelkedő sebességgel vihetik át más eszközökre a kompakt adattárolóról.”

A Samsung legújabb SSD-je a profik és az átlagfelhasználók számára egyaránt kiváló megoldást jelent. A T7 Touch elegendő tárhelyet biztosít nagy méretű képek, játékok, 4K vagy 8K felbontású videók tárolására akár PC-n, tableten, okostelefonon vagy játékkonzolon. Ellenálló kialakításának köszönhetően a felhasználók bárhová magukkal vihetik az adataikat. 

A T7 Touch jelentős sebességnövekedést ér el a korábbi adattárolási megoldásokhoz képest. Az 1 050 MB/s-os olvasási- és 1 000 MB/s-os írási sebességnek köszönhetően a készülék közel kétszer olyan gyors, mint az előző generációs T5 és akár 9,5-szer gyorsabb, mint a legtöbb külső HDD. Ezen felül az új eszköz képes a maximális sebességét NVMe felületekkel is elérni.

A T7 Touch az egyik első beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkező Samsung SSD, amely jelszavas védelemmel és AES 256 bites hardveres titkosítással is elősegíti az adatok biztonságát. Az eszközön található Motion LED szenzor fényeivel a felhasználók könnyedén ellenőrizhetik az SSD aktuális státuszát. A jelentősen megnövelt sebesség, a hardveres fejlesztések és a szilárd fém keret ellenére az eszköz súlya mindössze 58 gramm. A Samsung T7 Touch innovatív megoldásait a 2020-as CES Innovációs Díjjal is elismerték.

A fekete és ezüst árnyalatokban elérhető T7 Touch 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os verzióban érkezik, így könnyen alkalmazkodik a különböző felhasználói igényekhez. A széleskörű alkalmazhatóságot segíti, hogy az SSD-hez USB C-to-C és C-to-A kábel is tartozik, és Windows mellett Macen és Android rendszerrel is használható. 

Az eszköz ajánlott fogyasztói ára 59 990 Ft az 500 GB-os, 79 990 Ft az 1 TB-os, és 149 990 Ft a 2 TB-os SSD esetén, amelybe 3 éves limitált garancia is beletartozik. 

A T7 Touch Magyarországon 2020. január 26-tól érhető el. A T7 Touch bemutatóját követően a második negyedévben várható a hordozható T7 SSD megjelenése is. Az új eszközökről további információ a samsung.com/ssd weboldalon érhető el.

Samsung T7 Touch és T7 Portable SSD termékjellemzők:

 

*A T7 2020 második negyedévében lesz elérhető.

Vissza