Megnövelt teljesítményű LIFEBOOK és STYLISTIC modellek

Kütyü Magazin - 2020. május 29.

A Fujitsu frissítette üzleti noteszgép-kínálatát, és beépített biztonsági képességekkel rendelkező, új LIFEBOOK modellel lépett piacra. Az új LIFEBOOK U7310 noteszgép 13,3 hüvelykes képernyőjét „lopakodó” módban digitális adatvédelmi szűrő (Privacy Guard) védi az illetéktelen tekintetektől.

A Fujitsu frissített LIFEBOOK és STYLISTIC gépei nagyobb teljesítményt és hosszabb akkumulátor-üzemidőt nyújtó 10. generációs Intel Core processzorokkal dolgoznak. Rugalmas csatlakozásukról Wi-Fi 6 (11ax), globális LTE* és eSIM-támogatás gondoskodik. A Microsoft Modern Standby technológiájának köszönhetően az eszközök szinte azonnal élednek alvó üzemmódból.

A mobil biztonságot középpontba állító FUJITSU LIFEBOOK U7310 noteszgép a legújabb funkciókkal dolgozik – köztük a Fujitsu PalmSecure biometrikus azonosító technológiájával, a noteszgépet a felhasználó távollétében automatikusan lezáró infravörös kamerával és a webkamerát használaton kívül automatikusan eltakaró fizikai zárral. 

Az ePrivacy szűrő digitálisan blokkolja kíváncsiskodókat 

Szintén újdonság a LIFEBOOK U7310 kijelzőjébe integrált ePrivacy szűrő. A noteszgép egyetlen gombnyomásra „lopakodó” üzemmódra vált, digitálisan akadályozva a képernyő olvashatóságát bármilyen nem közvetlen látószögből. Ez megakadályozza, hogy nyilvános helyen illetéktelenek is bepillanthassanak a noteszgép képernyőjén megjelenített tartalomba.

A Fujitsu a pehelysúlyú, 13,3 hüvelykes, ultramobil LIFEBOOK U9310 modellt és táblagéppé alakítható párját, a LIFEBOOK U9310X-et is frissítette. A LIFEBOOK U9310 az új, gyorsabb processzorok és az egész napos akkumulátor-üzemidő ellenére is csak 920 grammot nyom, ami megerősíti helyét az 1 kg-nál könnyebb prémium kategóriás noteszgépek elitklubjában. 

Az elérhető legmagasabb számítási teljesítményre törekvő felsővezetők által kedvelt, könnyű LIFEBOOK U9310 gazdáinak nem kell kompromisszumot kötniük: a tartalomkészítési célokra különösen jól használható, lecsukható fedelű modell teljes méretű billentyűzettel, Windows 10 operációs rendszerrel és 13,3 hüvelyk méretű kijelzővel rendelkezik. Tollal is működő, pehelysúlyú átalakítható változata (LIFEBOOK U9310X) egyszerre nyújtja felhasználóinak a notesz- és táblagép kivitel előnyeit. A teljes méretű billentyűzettel ellátott, lecsukható fedelű noteszép – a kijelzőt átfordítva – egyetlen mozdulattal táblagéppé alakítható, ráadásul könnyebb a 10 hüvelykes táblagépek többségénél (a csatlakoztatott billentyűzet súlyát is figyelembe véve). 

Az új IP42-konform házba szerelt, frissített FUJITSU STYLISTIC Q7310 táblagép nem károsodik a ráfröccsenő víztől. A 13,3 hüvelykes, levehető billentyűzetű „kettő az egyben” táblagép opcióként billentyűzet-dokkal is rendelhető.

„Ha valaki használt már noteszgépet út közben, biztosan meggyűlt a baja a válla fölött kukucskáló kíváncsiskodókkal. Eddig csupán kényelmetlen műanyagszűrővel lehetett kiküszöbölni a problémát, de ez mindig kompromisszumot jelentett. Valahogy úgy, mintha napszemüvegben kellene az embernek dolgoznia a noteszgépen. A LIFEBOOK U7310 új, beépített ePrivacy szűrője digitálisan szűkíti le a képernyő láthatósági szögtartományát, távol tartva az illetéktelen tekinteteket. A gombnyomásra aktiválható funkcióval stresszmentes a használat, hiszen a felhasználó nyilvános helyen is bátran dolgozhat a bizalmas vállalati adatokkal” – mutatott rá Rüdiger Landto, a Fujitsu európai kliensüzletágának vezetője. 

Az életciklus-frissítés a LIFEBOOK U9-, U9X, U7- és E5-sorozatok modelljeit, valamint a STYLISTIC Q7 sorozatot érinti. Az eszközök közvetlenül a Fujitsutól és egyes viszonteladóitól vásárolhatók meg, modelltől és specifikációtól függő áron. 

____________________

* Kizárólag egyes LIFEBOOK modelleknél. 

Vissza