A Blade 15 Studio Edition inkább egy komplett stúdió, mint egy laptop

Kütyü Magazin - 2020. június 2.

A Razer bejelentette vadonatúj Razer Blade 15 Studio Edition laptopját, egy mobil munkaállomást, amely megfelel a legszélesebb alkotói rétegek - legyen szó akár hangmérnökökről, akár VFX művészekről - által támasztott igényeknek. Az új mobil stúdió megkapta az Intel legfrissebb 8 magos, 10. generációs processzorát, valamint az NVIDIA Quadro RTX 5000 GPU-ját, a csomagot pedig az olyan további funkciók teszik teljessé, mint például az egyedileg kalibrált 4K OLED érintőképernyő, az UHS-III SD kártyaolvasó és az USB-C töltési lehetőség. Az új Razer Blade 15 Studio Edition a teljesítmény és a funkcionalitás tökéletes kombinációját nyújtja egy karcsú, Mercury White (higanyszürke) színű csomagban. 

Lehetővé tett teljesítmény

A Blade 15 Studio Edition szíve az új 8 magos, 10. generációs Intel Core i7-10875H processzor, amely az Intel Thermal Velocity Boost technológia használatával akár 5,1 GHz-es órajel elérésére is képes. A nyolc mag a megemelt boost órajelekkel párosítva jelentős teljesítménynövekedést eredményez a processzorigényes alkalmazásokban.

A nagyméretű 3D modellekkel, vagy összetett VFX tervekkel dolgozó alkotókra és műszaki szakemberekre gondolva a Blade 15 Studio az NVIDIA Quadro RTX 5000 GPU-t kapta meg. A több alkalmazást egyszerre futtató kreatív munkafolyamatokhoz a Quadro RTX 5000 16GB GDDR6 memóriával, a valós idejű sugárkövetési teljesítmény javítása érdekében pedig 48 RT (ray-tracing) maggal büszkélkedhet, lehetővé téve az alkotók számára, hogy munkájukkal új és egyedi módokon lépjenek interakcióba.

"Ha megkérdezném a néhány évvel ezelőtti énemet, hogy távolról, egy laptopom meg tudna-e valósítani egy olyan high-concept számítógépes animációs projektet, mint amilyen a Battlesuit, akkor valószínűleg bolondnak tekintene.” - mondta Hasraf 'HaZ' Dulull, a Battlesuit rendezője és producere. "Manapság az olyan - a Blade laptopon használható - eszközök, mint az Unreal Engine és az NVIDIA GPU-renderelés biztosítják a hozzám hasonló filmkészítők számára, hogy korlátozások nélkül tolják ki a sci-fi történetmesélés határait, lehetővé téve vízióm megvalósítását, bármilyen élénk is legyen a fantáziám."

Láthatóvá tett teljesítmény

Az új Blade 15 Studio központi eleme a 15,6 hüvelykes 4K OLED érintőképernyő, amely retina-rengető tisztaságával és gazdag, magával ragadó színeivel más dimenziókba repíti a felhasználókat. Mindegyik kijelző lefedi a DCI-P3 színtartomány 100% -át, a színpontosság érdekében egyedi kalibrálással, a különböző környezetben végzett munka egységességéhez pedig alacsony Delta E (színkülönbség-)értékkel rendelkezik. A kijelző emellett rendkívül alacsony, 1 ms-os válaszidőt nyújt a VFX területen, vagy a videojátékok fejlesztésén dolgozó alkotók számára. A érintőképernyő-felhasználók könnyedén, és teljes lelki nyugalom mellett dolgozhatnak a Blade 15 Studio Edition-ön, amely a fokozott tartósság érdekében Gorilla Glass bevonatot kapott.

 

Sokoldalúvá tett teljesítmény

Az új Blade 15 Studio Editiont úgy tervezték, hogy ugyanannyira legyen megbízható, mint erős: háza egyetlen alumínium blokkból készült és eloxált Mercury White felületkezelést kapott. Az eredmény egy vékony, mégis tartós kialakítás, amely kiállja az idő próbáját és a vállalkozó szellemű felhasználók által, vele szemben támasztott kihívásokat.

„Az elmúlt néhány hónap során a Blade 15 Studio előző modelljével dolgoztam, és úgy találtam, hogy nem csak egy nagyszerű, napi használatra alkalmas laptop, de igazán akkor érzi magát elemében, amikor arra van szükség, hogy ténylegesen előremozdítson dolgokat.” - nyilatkozta Jarred Land, a RED Digital Cinema vezérigazgatója. „Úgy tűnik, hogy az új Blade Studio az új 8 magos processzorral még jobb lett, és IGEN! Végre adott a lehetőség az USB-C/Thunderbolton keresztüli töltéshez is.  Az újítások miatt biztosan állíthatom, hogy ez lesz a jövőben az elsődleges laptopom.”

A Blade 15 Studio Edition annak érdekében, hogy megkönnyítse az alkotók életét, az UHS-III SD kártyaolvasóval, a Bluetooth 5.1-tel, és a Thunderbolt 3-val ellátott USB-C-vel a legújabb csatlakozási lehetőségeket kínálja. Az adat- és videóátvitel mellett az USB-C portok lényegesen nagyobb rugalmasságot biztosítanak a felhasználók számára, lehetővé téve, hogy vészhelyzet esetén egy kis teljesítményű univerzális USB-C hálózati adapterrel tölthessék eszközüket.

A vadonatúj Razer Blade 15 Studio Edition a legújabb feldolgozási és vizuális technológiákkal rendelkezik, képessé téve az alkotókat életük legjobb munkáinak elkészítésére, akár a terepen, akár a stúdióban dolgoznak épp.  

Árak és elérhetőség

A vadonatúj Razer Blade 15 Studio Edition 4599,99 € ajánlott fogyasztói árról indul, és már megvásárolható a Razer.com webhelyen, valamint az Egyesült Államok és Kanada egyes viszonteladóin keresztül. A termék hamarosan megjelenik Európa, Kína, az ázsiai-csendes-óceáni térség és a Közel-Kelet egyes viszonteladóinak kínálatában.

Vissza