A Miele is felhasználhatja az LG robotporszívó-szabadalmait

Kütyü Magazin - 2020. június 6.

Hosszú távú, a robotporszívó-technológiákra vonatkozó szabadalmi licencszerződést kötött az LG Electronics (LG) és a Miele & Cie. KG (Miele). A megállapodás szerint az LG saját fejlesztésű, szabadalmazott robotporszívó-technológiáit a Miele is felhasználhatja kereskedelmi forgalmazásra szánt robotporszívóiban.

A licencszerződés kiterjed az LG által szabadalmaztatott indukciós jelvezérlés és infravörös fény alapú navigációs rendszer használatára is, amellyel a robotporszívók pontosan és precízen képesek visszatérni töltőállomásukhoz. A további licencelt LG szabadalmak közé tartozik a csatlakoztatható poreltávolító és forgófej is. Az LG-nek több mint 700 regisztrált szabadalma van világszerte a robotporszívók kategóriájában, így a vállalatot a világ egyik legfejlettebb és legtöbb díjat elnyert robotporszívómárkájaként tartják számon.

„Az LG-nél igen hosszú és gazdag múltja van a háztartási gépek fejlesztésébe fektetett kutatás-fejlesztési munkának” — mondta Jeon Saeng-gyu, az LG szellemi tulajdon központjának ügyvezető alelnöke. „A nagy márkákkal aláírt szabadalmi megállapodások több felhasználó számára teszik elérhetővé az iparági szereplők által közösen megvalósított innovációk előnyeit.”

Vissza