Hamarosan elérhető az első Wi-Fi 6 Plus HONOR router

Kütyü Magazin - 2020. július 23.

A Honor bejelentette a Honor Router 3-mat, mely a Honor sok más okoseszközéhez hasonlóan egy intelligens eszközökön keresztül összekapcsolt világ megalkotását támogatja. A márka első Wi-Fi 6 Plus szabványnak megfelelő routere Gigahome Wi-Fi 6 chipsettel, kétmagos, 1,2 GHz-es CPU-val érkezik, és gyors, stabil kapcsolatot biztosít. 

Minimalista kialakítás és mesh hálózat

A Honor Router 3 négy állítható antennával bír, méreteit tekintve 245 mm hosszú,159,2 mm széles, vastagsága pedig mindössze 39,7 mm. A fehér készülékházon piros és zöld LED fények jelzik a hálózat állapotát, így egy szempillantás alatt meggyőződhetünk a helyes működésről.

A routeren egy WAN és három LAN csatlakozó található, ami 100 Mbps és 1000 Mbps között automatikusan állítja a sebességet. A konfiguráció a “H” jelű gomb megnyomásával lehetséges, és akár 5 router párosításával hálós topológiájú, más néven mesh hálózatot is létrehozhatunk. Ez megnöveli a Wi-Fi hálózat lefedettségét, minimalizálva a wifimentes területek számát, hogy a lakás minden részén folyamatos adatkapcsolat legyen. A routerek hozzáadása és beállítása okostelefonnal egyszerűen elvégezhető.

Wi-Fi 6 Plus szabvány 

A Wi-Fi 5-höz képest az új szabvány háromszor nagyobb sebességet, négyszer nagyobb kapacitást, alacsonyabb késleltetést tesz lehetővé, miközben 30%-kal kevesebb áramot fogyaszt. 

  • OFDMA többfelhasználós technológia: a router képes lényegesen hatékonyabban kezelni a kapcsolt eszközöket (maximum 4 eszköz 2,4 GHz-en vagy maximum 16 eszköz 5 GHz-en).
  • Ébresztési idő: a routerhez kapcsolódó eszközökön megadhatunk egy ébresztési időt, amikor az eszközök adatot fogadnak és küldenek, ezen időn kívül pedig alvó módban maradnak. Ezzel optimalizálható a hálózati aktivitás, az egyes eszközök pedig több időt tölthetnek az energiatakarékos alvó üzemmódban. A Honor Router 3-hoz csatlakoztatott eszközök más routerekhez képest akár 30%-kal kevesebb energiát fogyasztanak.
  • WPA3: a legújabb titkosítási protokoll a Wi-Fi 6 routerekhez, amely többek között lehetővé teszi, hogy a felhasználók egyszerű jelszavakat használjanak, miközben a hálózat védett marad. A WPA3 abban az esetben is titkosított kapcsolatot biztosít a csatlakoztatott eszköz és a router között, ha a hálózatot nem védi jelszó.

 

Mindezek mellett a Honor Router 3 Gigahome Wi-Fi 6 chipsettel, kétmagos, 1,2 GHz-es CPU-val érkezik, 160 MHz széles csatornákat és fejlettebb (1024-QAM) modulációt biztosítva, így a sebesség elérheti az 1 Gbps-ot. Ez gyors adatátvitelt, jobb és szélesebb lefedettséget biztosít, így a felhasználóknak valamennyi Wi-Fi 6 eszközükön gyors le- és feltöltésben lehet részük. Egy HD videó például 10 másodperc alatt letölthető, Wi-Fi 5 komptatibilis eszközöket használva pedig 60%-kal nagyobb sebességet tapasztalhatunk. Több eszközt is csatlakoztathatunk a routerhez, és akár játék közben is élvezhetjük az akadozásmentes, stabil kapcsolatot.  

 

A Honor dinamikusan állítható keskeny sávszélesség technológiája lehetővé teszi, hogy a Wi-Fi 6 kompatibilis Honor okostelefonok akár 6 dB-lel erősebb jelet küldjenek vissza a routernek. Ez nagyobb sebességet és lefedettséget biztosít, még akkor is, ha a felhasználó az eszköztől távol tartózkodik. A router észrevétlenül állítja a sávszélességet, és javítja a jelátvitelt.

AI Life alkalmazás

A Honor Router 3 saját AI Life alkalmazással érkezik, ami a router egyszerű és gyors beállítását teszi lehetővé. Az eszközbeállításon belül megadhatunk a csatlakoztatott eszközökre vonatkozó adatátvitel sebességének maximumát, beállíthatunk időlimitet, és beütemezhetjük a gyerekek internezésre fordított idejét. Az alkalmazás gyors eszközdiagnosztikát is biztosít, amivel beazonosíthatók olyan problémák, mint Wi-Fi jelerősség, tűzfal.

Ár és elérhetőség

A nagy teljesíményű és megfizethető árú Honor Router 3 Európában 79,90 eurós áron kerül piacra, Magyarországon várhatóan az év harmadik negyedévében lesz elérhető.

Vissza