Extrém igénybevétel és szélsőséges körülmények között is működnek a Honor telefonok

Kütyü Magazin - 2020. augusztus 3.

A Honor a felhasználói élmény folyamatos javítása mellett kiemelt figyelmet fordít arra, hogy termékei tartósak és megbízhatóak legyenek. A márka szigorú minőségi szabványokat határozott meg, melyek ellenőrzésére robotizált laboratóriumi tesztnek veti alá készülékeit a termékfejlesztés során és a piaci bevezetés előtt. A Honor okostelefonok ennek köszönhetően intenzív használat, szélsőséges időjárás vagy váratlan „telefonbalesetek” esetén sem hagyják cserben tulajdonosukat.

A készülékek tesztelési folyamata rendkívül sokrétű. A Magyarországon is elérhető Honor 9X és a Honor 20 Lite esetében például speciális eszközökkel ellenőrizték az érintőképernyő, az ujjlenyomatolvasó, a gombok vagy az aljzatok elnyűhetetlenségét, illetve extrém körülményeket szimuláltak, hogy garantálják a működőképességet minden helyzetben. 

A kompromisszumok nélküli minőség érdekében egy robot 10.000 alkalommal ismétli meg a Honor készülékek ki- és bekapcsolását, 100.000 alkalommal küldi alvó állapotba és aktiválja újra a telefonokat, valamint 200.000-szer teszteli a bekapcsológombot. Az ujjlenyomatolvasó tartósságát szintén 200.000 próba garantálja, míg a kijelző 800.000 érintés után is kiválóan kell, hogy működjön. A hangerőszabályozó gomb kibír 50.000 egymást követő nyomást, az USB aljzat esetén 10.000, a fülhallgató aljzatnál pedig 5.000 csatlakozás sem okoz problémát.

Az időjárás viszontagságainak szintén ellenállnak a Honor okostelefonok. Ennek tesztelésére több módszert alkalmaznak a laboratóriumban, például -40°C és +70°C közötti hőmérsékletingadozásnak vetik alá a készülékeket, vagy hosszabb ciklusokban -20°C és +55°C közötti hőmérsékletváltozásnak teszik ki őket, amit akár 78 alkalommal is átvészelnek a telefonok. A forró és párás környezetben való működést 120 órán keresztül, 55°C és 95%-os páratartalom mellett ellenőrzik. Mindez biztosítékot jelent arra, hogy minden évszakban megbízhatóan működnek a készülékek.

A telefonok tartósságát a mindennapi használat során előforduló, tipikus „telefonbaleseteket” szimuláló tesztek is bizonyítják. Az erős ütésnek való ellenállás próbájaként például egy robotkar fémgolyókat ejt a kijelző üvegére, a törésteszt során egy másik berendezés kemény felületre ejti le a telefonokat. A készülékház hajlíthatatlanságát 70 kg súllyal történő statikus nyomással ellenőrzik, míg 25 kg-os terhelésnek összesen 2000 alkalommal teszik ki a telefont.

A kiegészítők szintén komoly laboratóriumi teszteken esnek át. A Honor MagicEarbuds töltő tokját például 100.000-szer nyitották és csukták, USB csatlakozóját 10.000 alkalommal tették próbára, emellett fülhallgató extrém környezetben való működőképességét is éppúgy tesztelték, mint a telefonok esetében. 

A tesztelés folyamatáról egy rövid videó:

Vissza