A HMD Global új telefonokat, kiegészítőket és szolgáltatást jelentett be

Kütyü Magazin - 2020. szeptember 23.

A HMD Global két új belépőszintű Nokia okostelefont mutatott be, a Nokia 2.4-et és a Nokia 3.4-et. Emellett még új kiegészítőket és a nagyvállalatoknak készült HMD Connect Prót, a biztonságos és átlátható globális adatbarangolást lehetővé tévő szolgáltatást is bejelentett. A különböző újdonságok megerősítik a vállalat holisztikus eszközgyártói és szolgáltatói pozícióját.  

A Nokia okostelefonos kínálat legújabb tagjai

Az új Nokia 2.4 mesterséges intelligenciával támogatott képalkotást és kétnapos akkumulátor-időt biztosít hatalmas, HD+ kijelzővel. Azoknak, akik többre vágynak, ott a Nokia 3.4 tripla hátlapi kamerával (ultraszéles látószögű egységgel), jelentős teljesítménytöblettel és még nagyobb kijelzőaránnyal a kameralyukas megoldásnak köszönhetően. A HMD Global ezzel két új, belépőszintre pozícionált, kiváló ár-érték arányú telefonnal jelentkezett. A modern funkciók és a lenyűgöző külső mellé a legjobb Android jár két év szoftverfrissítéssel és három év havi biztonsági csomaggal. Ezek tehát tökéletes készülékek azoknak, akik időtálló, ám olcsó telefont keresnek. 

 

Nokia 2.4

A Nokia 2-es szériájának új generációja mesterséges intelligenciával támogatott képalkotással, dedikált éjszakai móddal és portrészerkesztővel bővült, ez utóbbi egyedi alakzatokkal és háttérelmosásokkal segíti a tökéletes hatás elérését – akár a fotó elkészülte után. Emellett a kényelmes ujjlenyomat-szenzor és a mesterséges intelligenciára épülő arcfeloldás segíti a gyors és biztonságos elérést. Az összeszerelés és a felhasznált anyagok pedig nemcsak látványos külsőt, de tartósságot is garantálnak. Mindegy, hogy a készülék tulajdonosa alkot, tanul, vagy épp dolgozik a készülékkel, a hatalmas 6,5”-es HD+ kijelző és a kétnapos akkumulátor-idő1 mindent egy kicsit jobbá tesz. A Nokia 2.4 a legjobb, azaz tiszta Androiddal érkezik, három éven keresztül érkező havi biztonsági frissítésekkel és kétévnyi szoftverfrissítéssel. Ez azt is jelenti, hogy a készülék készen áll az Android 11-re és 12-re.

 

Nokia 3.4

Az új Nokia 3.4 jelentős teljesítménytöblettel rendelkezik az elődmodellhez képest a Qualcomm Snapdragon 460-nak köszönhetően, amivel a lehető legtöbb hozható ki a telefonból. A kreativitást segíti a 6,39”-es HD+ kijelző, melyből az előlapi kamera mindössze a lencsének fúrt lyukat veszi el. A hátlapi tripla kamera ultraszéles látószögű lencsét és mesterséges intelligencia-támogatást is kapott. Ez a készülék is Android 10-zel érkezik, és megkapja a három évnyi biztonsági javítást és két évig a szoftverfrissítéseket is. A kétnapos üzemidő és a skandináv dizájn három új, izgalmas színnel kiegészülve értékálló készüléket eredményez, mely méltó a vállalat finn gyökereihez.

Új kiegészítők

A mai napon új Nokia márkájú audio kiegészítők is bemutatkoztak: A Nokia Power Earbuds Lite és a Nokia Portable Wireless Speaker, ami integrált mikrofont kapott – ez a legelső hordozható hangszóró a kínálatban –, illetve új készüléktokok is érkeztek. A kiegészítők fenntartható csomagolásban lesznek megvásárolhatók, ez 100 százalékban újrahasznosított papírt jelent, ezzel a vállalat újabb lépést tesz a környezetre gyakorolt hatásának csökkentésére. 

 

Nokia Power Earbuds Lite

Az új Nokia Power Earbuds Lite 35 órányi lejátszást tesz lehetővé és kényelmes kialakításával, IPX7 védelmével, illetve az intuitív érintésvezérléssel tökéletes társ minden helyzetben: nem kell aggódni az edzőtermi gyakorlatok, vagy egy esős időben történő futóedzés esetén sem. A 6mm-es grafén hangkeltők tiszta és erőteljes hangzást juttatnak a fülbe.

A Nokia Power Earbuds kínálata is bővül, két új szín érkezik: a sarkköri éjszaka (melyet a Nokia 8.3 5G inspirált) és a teljesen új mentazöld. 

 

Nokia Portable Wireless Speaker

A Nokia Portable Wireless Speaker 4 órányi lejátszást biztosít, a beépített mikrofon pedig a csoportos hívást könnyíti meg. Igény esetén két egység is párosítható egy készülékhez a magas minőségű sztereó lejátszás érdekében. Ahogy a többi audioeszköz, ez is Bluetooth 5.0 kompatibilis, így márkafüggetlenül bármilyen készülékhez csatlakoztatható.

Védelem Nokia okostelefonokhoz

Az új kiegészítők:

  • Nokia szilikon tok – a víztiszta tok elérhető Nokia 2.4, Nokia 3.4 és Nokia 8.3 5G készülékekre – az extra réteg segít megvédeni a telefont leejtéskor, a tok anyaga pedig fokozza a fogásbiztonságot. A pillekönnyű és ultravékony kialakítás nem rejti el a készülék gyönyörű vonalait.
  • Nokia flip tok és támaszték – a Nokia 3.4-hez készült vegán bőr tok a hagyományos védelem mellett a kijelzőt is óvja, illetve került rá egy kártyatartó és kinyitható állványként is funkcionál. 

HMD Connect Pro: biztonságos és átlátható globális barangoló SIM megoldás nagyvállalatoknak

A HMD Global szolgáltatásai is bővülnek, a ma bejelentett HMD Global Pro segítségével egyszerűbb kapcsolatban maradni, hiszen a globálisan használható barangolókártyával a vállalatok biztonságban tudhatják az okostelefonokat és más céges eszközöket, bármerre is járjanak az alkalmazottak. A központi SIM menedzsment lehetővé teszi a távfelügyeletet és a valós idejű felhasználási statisztikák megtekintését, diagnosztikát és problémamegoldást. A több mint 600 hálózaton működő HMD Connect Pro 160 országban használható, teljesen rugalmas, átlátható és versenyképes árazással és az egyszerű, de mégis minden funkciót tartalmazó SIM konzollal leegyszerűsíti a multinacionális vállalatok életét függetlenül attól, hogy hány országban vannak jelen. 

 

Nokia 8.3 5G

A ténylegesen globálisan használható, időtálló 5G Nokia okostelefon ZEISS optikával, quad kamerával, illetve OZO audióval érkezik, emellett a készülékben debütál a ZEISS Cinema videószerkesztő, így rendkívül gyenge fényviszonyok mellett is jó minőségű videofelvétel készíthető.  A Nokia 8.3 5G ideális okostelefon azok számára, akik korlátok nélkül szeretnének alkotni.  A készülék mindig készen áll a következő lépésre, tökéletesen optimalizálva az 5G-re – minden korábbinál több ember számára biztosítva a streaminghez és a videójátékokhoz szükséges gyors sebességet, legyenek bárhol a világon. A finn hagyományok ihlette Nokia 8.3 5G színét a sarki fény inspirálta.

Elérhetőség és ár

Nokia 2.4: sötétszürke és ciánkék színben, 2GB/32GB-os kivitelben 49 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető 2020 október közepétől Magyarországon.

Nokia 3.4: sötétszürke és ciánkék színben, 3GB/64GB-os kivitelben 64 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető 2020 október közepétől Magyarországon.

Nokia 8.3 5G a sarki fény színében, 6GB/64GB-os RAM/ROM kivitelben 599 euro ajánlott fogyasztói áron, 8GB/128GB-os kivitelben 649 euro ajánlott fogyasztói áron elérhető mától a nemzetközi piacon.

Nokia Power Earbuds Lite: fekete és kék színben, 19 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető 2020 október végétől Magyarországon.

Nokia Portable Wireless Speaker: 34,9 euro ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető novembertől a nemzetközi piacon.

Nokia szilikon tok: 2020 október közepétől lesz elérhető Magyarországon.

Nokia flip tok és támaszték: 2020 október közepétől lesz elérhető Magyarországon.

Vissza