Első szolgáltatóként vezeti be a Wi-Fi 6-ot a Telekom

Kütyü Magazin - 2020. november 19.

A minőségi, megbízható internet nélkülözhetetlen része egy háztartásnak. Ez teszi lehetővé a folyamatos online kapcsolattartást a szeretteinkkel, ez adja az alapját a digitális oktatásnak és az otthonról történő munkavégzésnek is. A gigaerős Tettek Hálózatát építő Telekom kínálatában mostantól elérhetők a 6. generációs, Wi-Fi 6 szabványú eszközök, amik gyorsabb, stabilabb netkapcsolatot biztosítanak. 

A Magyar Telekom célja, hogy ügyfelei számára mielőbb elérhetővé tegye a legújabb technológiákat. A vállalat idén áprilisban indította el kereskedelmi 5G szolgáltatását, amely mostanra Budapest és Budaörs mellett már 21 Balaton parti településen, valamint öt megyeszékhelyen (Zalaegerszeg, Debrecen, Szeged, Kecskemét és Szombathely) kínál gigabites sebességű mobilnetet* a Telekom-felhasználóknak. Vezetékes oldalon pedig első magyarországi szolgáltatóként teszi elérhetővé ügyfelei számára a Wi-Fi élmény legújabb dimenzióját biztosító eszközöket. 

„Ebben az időszakban mindenki számára kiemelten fontos az online kapcsolattartás. Egyre több okoseszköz kapcsolódik az otthoni hálózatokra, így a családoknak minőségi, megbízható internetre van szüksége. A Telekom kínálatában már elérhetőek azok a Wi-Fi 6 szabványú eszközök, amelyek biztosítják a gyorsabb, stabilabb netkapcsolatot. A Wi-Fi 6-nak köszönhető kisebb késleltetés révén javulhat a nagy felbontású videók minősége, biztos internetkapcsolat alapozza meg az otthoni munkát, a digitális oktatást és tanulást, ha pedig eljön a kikapcsolódás ideje, javulhat az online játékélmény is. Büszkék vagyunk rá, hogy a magyarországi szolgáltatók közül először nálunk jelennek meg a Wi-Fi 6 eszközök.” – mondta Szabó Melinda, a Magyar Telekom lakossági területért felelős vezérigazgató-helyettese.

Bár egyre több újonnan megjelenő okostelefon és laptop is rendelkezik Wi-Fi 6 képességgel, az új technológia nem igényli a meglévő eszközök cseréjét; ugyanis a Telekom új Wi-Fi 6-os routerei kompatibilisek a korábbi szabványú készülékekkel is, ráadásul energiatakarékos megoldásaik révén jobban kímélik a laptopok, az okostelefonok és a táblagépek akkumulátorát.

A Wi-Fi 6 újdonságaival a Telekom ügyfelei kezdetben kétféle eszközön keresztül találkozhatnak. Optikai hálózaton azok az új előfizetők vehetik igénybe, akik a legmagasabb maximális letöltési sebességű internet csomagokat (Gigaerős Net 1000/1000 vagy Gigaerős Net 2000/1000) választják, illetve meglévő internet-előfizetőként alacsonyabb maximális letöltési sebességet tartalmazó csomagokból a Gigaerős Net 1000/1000 és a Gigaerős Net 2000/1000 díjcsomagokra váltanak. A másik lehetőség pedig a Telekom Wi-Fi Extra szolgáltatás keretében megjelenő, új Wi-Fi 6 képes mesh eszközök megrendelése. 

______________

* Részleges településlefedettség. Az 5G szolgáltatás elérése függ a megfelelő képességű, az adott technológiát támogató készülék meglététől; a megfelelő lefedettségtől; attól, hogy az adott ponton támogatja-e a hálózat azt a sebességet, valamint a rádiós- és forgalmi körülményektől, továbbá az előfizető által igénybe vett díjcsomagtól.

Vissza