Lépéselőnyben, a lehetőségek széles skálájával

Kütyü Magazin - 2020. december 10.

A képernyő-szakértő és első számú gaming monitor márka* AOC piacra dobja a lélegzetelállító 32:9 képaránnyal rendelkező 49 hüvelykes (124 cm) AGON AG493UCX modelljét. A 3 oldalon káva nélküli dizájnnal kialakított AG493UCX alapvetően két 27 hüvelykes QHD képernyőt egyesít egyetlen zökkenőmentes paneldizájnban, különlegesen immerzív élményt nyújtva ezáltal az ambiciózus gémerek számára.

Az AGON család részeseként az AG493UCX rendelkezik a lényeges gaming specifikációkkal: 120 Hz képfrissítési sebesség, 1 ms MPRT, DisplayHDR 400 és FreeSync Premium Pro. 5120x1440 pixeles felbontásával, kép a képben módjával, több bemeneti forrást lehetővé tevő KVM kapcsolójával és USB-C csatlakoztathatóságával ez a monitor képes fantasztikus mértékben megnövelni a tartalomkészítők, YouTuberek és élő műsorfolyamokat készítők termelékenységét.

 

AOC AG493UCX: gyorsabb, élesebb, szélesebb

Dupla élmény

Az AOC prémium gaming sorozatának neve, az ‚AGON‘ az ógörög nyelvben „összecsapást“ vagy „versengést“ jelent. Nevének megfelelően az AG493UCX modell már puszta 49 hüvelykes méretével tönkreveri versenytársait. A monitor egybefüggő VA panelje 1800R (1,8 méter sugár) görbületű, így bal és jobb oldalon egyaránt lefedi a felhasználó perifériás látóterét. A 32:9 képarányú monitor 5120 x 1440 pixel felbontású és maximálisan 120 Hz képfrissítési sebességgel üzemel. A 4 ms GtG és az 1 ms MPRT reakcióidő biztosítja, hogy a megjelenítés minél inkább szellemképektől mentes legyen, míg az AMD FreeSync Premium Pro funkciója kiküszöböli az akadozásokat és szakadozásokat, továbbá bekapcsolt HDR esetén is alacsony letanciát biztosít.

A kétmonitoros összeállításokkal összevetve, ahol a kávák – vastagságuktól függetlenül – közvetlenül a figyelem középpontjában vannak, az AG493UCX megszakítás nélküli képernyőfelületet nyújt. Ez a monitor azonban a szakterületén, a játékoknál mutatja meg igazán hogy mit tud. A felhasználó akár beszállhat a virtuális fülkébe és repülhet egy kört a tágas égen, vagy beugorhat a virtuális versenyautójába, hogy megjavítsa köridejét, a szuper széles képarány mindig magával ragadó bevonódási élményt nyújt, különösen a szimulátorjátékosok közössége számára.

Szuper méret

A kép a képben módnak (PbP) köszönhetően, amely két külön 16:9 forrásképet jelenít meg egymás mellett, a képernyőt felosztva a felhasználó jobban kihasználhatja a széles képernyőfelületet. Az egyszerre két számítógépet alkalmazó felhasználók profitálhatnak a KVM kapcsoló előnyeiből és ugyanazt a billentyűzet/egér konfigurációt használhatják mindkét számítógéphez, amely igen hasznos extra élő adatfolyam számítógépet használó gémerek számára. Az AG493UCX modell USB-C képernyő bemeneti jeleket is képes fogadni (DP Alternate móddal) és USB-C kapcsolaton keresztül 65W teljesítményt tud biztosítani például egy csatlakoztatott laptop számára. Mindezek a funkciók azonnali termelékenységnövelő eszközzé teszik ezt az óriási gaming monitort.

A kép szépsége nem csupán a néző szemében van. Az AG493UCX modell ténylegesen egy kiváló panelt kapott – a VA panel 3000:1 natív kontrasztaránnyal, 550 nit maximális fényerővel, 121% sRGB, 90% AdobeRGB és 90% DCI-P3 színspektrum lefedettséggel, valamint 178/178° betekintési szöggel rendelkezik. Ez a gaming szörnyeteg megkapta a VESA DisplayHDR 400 tanúsítványát is és a szemünk fényérzékelési módjának megfelelő nagy dinamikatartományú képeket jelenít meg.

Az AG493UCX modell számos extrát is kínál:

  •   100 mm magasságállíthatósággal, -3,5/13,5° dönthetőséggel, -15,5/15,5° forgathatósággal rendelkező stabil lábazat
  •   2x 5W hangszóró
  •   2 HDMI 2.0 és 2 DP 1.4 bemenet
  •   3-port USB 3.1 elosztó USB-C bemenettel (videó és 65 W tápellátás)
  •   FPS képkocka számláló és középpont (ráhelyezett célkereszt)
  •   3 felhasználó által személyre szabható, összesen 6 gaming mód különböző játékműfajokhoz
  •   FlickerFree technológia és Low Blue Light mód
  •   Új, modern megjelenésű OSD és szoftver OSD (AOC G-menü)

Az AOC AGON AG493UCX modell Európában 2020 decemberétől lesz megvásárolható 1089 € ajánlott fogyasztói áron.

Technikai specifikációk AOC AG493UCX: https://aoc.utomopim.com/public/export/leaflet/en_GB/1137/AG493UCX.pdf

____________________

* IDC Quarterly Gaming Tracker Q2 2020 - A 100 Hz képfrissítési sebességű és e fölötti kategóriájú gaming monitorok területén az AOC körülbelül 20%-os piaci részesedéssel piacvezető pozíciót foglal el.

Vissza