Elegáns, új dizájnnal debütálnak az LG 2021-es Gram laptopjai

Kütyü Magazin - 2021. január 10.

Az LG Electronics (LG) a 2021-es, első teljesen virtuális CES kiállításon mutatja be új gram laptopjait. Az ultrakönnyű, könnyen hordozható, kivételes teljesítményű és hosszú akkumulátoridejű modellek a korábbi gram termékekhez hasonlóan a bárhová elvihető, mégis kényelmes számítógéphasználat jegyében készültek. A vállalat sokoldalú eszközeit a stílusos új dizájn és a hatékony munkavégzést támogató 16:10-es képarány teszi teljessé.

A sokszínű portfólió öt izgalmas új modellből áll: ezek az LG gram 17 (17Z90P), az LG gram 16 (16Z90P), az LG gram 14 (14Z90P), az LG gram 2-in-1 16 (16T90P) és az LG gram 2-in-1 14 (14T90P). A termékcsalád minden tagja 16:10 képarányú kijelzőt kapott, amely a legtöbb, általában 16:9-es képarányú laptophoz képest nagyobb képernyőfelületet, a több információ egyidejű megjelenítésével pedig hatékonyabb munkavégzést kínál. A billentyűzet és a touchpad szintén nagyobb lett, így a gépelés a hordozhatóság megnehezítése nélkül lett gyorsabb és kényelmesebb.

A portfolió tagjai munkához és szórakozáshoz egyaránt ideálisak a nagyfelbontású, a DCI-P3 színtér 99 százalékát megjeleníteni képes új kijelzőkkel, melyek élénk, valósághű színeket garantálnak és a legapróbb részleteket is tökéletesen adják vissza. A kimagasló képminőségen túl az új, 2021-es dizájn, azaz a képernyő mind a négy oldalán vékony kávás kialakítás is hozzájárul ahhoz, hogy a nézők teljesen elmerüljenek a képi élményben, miközben egy letisztult és kifinomult megjelenésű prémium eszközt használnak.

Az LG gram laptopok Intel Evo platform hitelesítéssel rendelkeznek, a készülékeket 11. generációs Intel Core processzor hajtja, amely Iris Xe grafikával és gyors LPDDR4x memóriával egészül ki. A 17Z90P, 16Z90P és 16T90P LG Gram modellek 80Wh-ás, nagy sűrűségű akkumulátort kaptak, amely hosszabb üzemidőt biztosít két töltés között, így a felhasználóknak nem kell minden alkalommal magukkal vinniük a töltőadaptert.

Az LG gram 17 a nagyméretű, 17 hüvelykes képernyőméret ellenére is csupán 1,35 kg-ot nyom, így a kiemelkedő képi élmény könnyen hordozható marad. A hasonlóan kényelmesen használható LG gram 16 és 14 modellek mindössze 1,19 kg-ot és 999g-ot nyomnak, ráadásul alig 1,68 cm vastagságúak. Az LG ultravékony képernyőkáváival és a rejtett zsanérmegoldásával mindhárom modell kimagasló, 90 százalékos képernyő-gépház arányt (STBR) mutat fel.

A 16 és 14 hüvelykes LG gram 2-in-1 eszközök elképesztő szabadságot nyújtanak kivételesen könnyű készülékházukkal és az LG különleges, 360 fokos zsanérmegoldásával. Az LG Gram 2-in-1 egy Wacom AES 2.0 kompatibilis érintőceruzával érkezik, amely könnyű navigációt és eszközkezelést, valamint gördülékeny és precíz írást és rajzolást garantál.

„A példátlan hordozhatóságukról és elsőosztályú teljesítményükről ismert LG gram eszközök tovább emelik a mércét az ultravékony laptopok piacán” — mondta Jang Ik-hwan, az LG üzleti megoldások divíziójának IT termékekért felelős szenior alelnöke és elnöke. „A még karcsúbb és kifinomultabb formatervezésű, a 16:10-es képarány ellenére is könnyű új laptopjaink tulajdonosai hatékonyabbak lehetnek, és még inkább elmerülhetnek a felhasználói élményben, bárhol is legyenek.”

A termékek elérhetősége régiónként eltérhet. A 2021-es CES látogatói maguk is megtekinthetik a dizájn, teljesítmény és hordozhatóság hármasát kínáló LG gram laptopokat január 11. és 14. között, az LG virtuális kiállítótermében. Az LG CES-hez kapcsolódó további bejelentéseit az #LGCES2021 hashtag alatt, a közösségi médiában követhetik az érdeklődők.

Vissza