Bemutatkozik a Samsung egyik legnépszerűbb adattároló eszköze

Kütyü Magazin - 2021. január 25.

A Samsung, a memóriatechnológiák nemzetközi szakértője, bemutatja legkeresettebb SATA SSD szériájának legújabb tagját, a 870 EVO SSD modellt* . Az új meghajtó kiemelkedő teljesítményének és megbízhatóságának köszönhetően számos felhasználónak jelenthet ideális megoldást személyes vagy üzleti adattárolási kérdésekben.

„Az új 870 EVO a SATA SSD sorozatunk csúcsa, amelyben a laptopot, asztali gépet vagy NAS rendszert használók is megtalálhatják azt a teljesítményt, a megbízhatóságot és a széles körű kompatibilitást, amelyre szükségük van.” – mondta el KyuYoung Lee, a Samsung memória üzletágának alelnöke.

 

A Samsung 870 EVO-ban a vállalat legújabb V-NAND modulja és kontrollere is megtalálható, így a maximális SATA szekvenciális olvasási és írási sebesség elérheti az 560 és 530 MB/s-t is. A beépített SLC buffernek köszönhetően a meghajtó az Intelligent TurboWrite technológiával hosszabb ideig képes fenntartani a csúcsteljesítményét. A 870 EVO véletlenszerű olvasási sebessége közel 38 százalékkal magasabb a korábbi 860 modelleknél** , így kiemelkedő felhasználói élményt biztosít multitasking, online feladatok vagy hétköznapi használat esetén is.  

 

Az SSD minden alkatrészét a Samsung szakemberei tervezték, így azok kiválóan illeszkednek és működnek együtt. A vállalat memóriatechnológiák terén felhalmozott tapasztalatának és szakértelmének köszönhetően a 870 EVO***  hosszú távú teljesítménye közel 30 százalékkal jobb, mint a 860 EVO modellnek, valamint kategóriájában kiemelkedő TBW besorolást kapott 2 400 TB-tal****, vagy ötéves limitált jótállást kínál, a 4 TB-os modell esetében*****. 

 

A kivételes teljesítmény és megbízhatóság mellett a 870 EVO széleskörű kompatibilitást biztosít a számítástechnikai eszközökkel és a legfrissebb PC megoldásokkal. A meghajtó minden 2,5 colos SATA felülettel rendelkező eszközzel használható. Az energiatakarékos alvó módnak köszönhetően a 870 EVO kompatibilis Window Modern Standby funkcióját támogató eszközökkel, így kényelmes megoldást kínál a PC felhasználóknak****** .

 

Az új 870 EVO tervezésekor fontos szempont volt a környezet védelme. A vállalat a teljes gyártási folyamat során minimálisra csökkentette a szén-dioxid kibocsátást, így az új modellekkel tovább nőtt fenntarthatóbb termékek kínálata. 

A Samsung 870 EVO Magyarországon január 25-től kerül a boltokba. 

Termékjellemzők:

 

______________________

*  Legnagyobb példányszámban eladott széria. Források: 850 EVO és 860 EVO sorozat, NPD (Amerikai adatok 2015 januárjától 2020 áprilisáig) és GfK (Öt európai ország adatai 2015 januárjától 2020 áprilisáig, valamint kínai adatok 2018 szeptemberétől 2020 áprilisáig).

**  A véletlenszerű teljesítmény akár 38 százalékkal magasabb lehet QD1 olvasása esetén.

***  A 250 GB-os modellhez képest

****  A TBW besorolás modellenként változik: 2TB = 1200 TBW / 1TB = 600 TBW / 500GB = 300TBW / 250GB = 150TBW

*****  A termék jótállása a korlátozott jótállás szerint 5 évig vagy a feltüntetett TBW-ig tart. A jótállással kapcsolatos további információ a csomagolásban található a jótállási jegyen.

******  A Modern Standy funkció a Windows 8 és 10 rendszereken érhető el. A Modern Standby elérhetősége a PC és a kijelző tulajdonságaitól függően változhat.

Kulcsszavak: memória, SATA SSD, Samsung
Vissza