Profi felhasználóknak fejlesztett SSD-t a Samsung

Kütyü Magazin - 2020. október 4.

A Samsung, a memóriatechnológiák nemzetközi szakértője, bemutatja a vállalat első PCIe 4.0 NVME SSD-jét, a játékhoz és kreatív feladatokhoz is ideális Samsung SSD 980 PRO modellt. Az új 980 PRO a professzionális felhasználóknak készült, akiknek nagyteljesítményű alkatrészekre van szükségük a munkaállomásukban, asztali gépükben vagy játékkonzoljukban. 

„A vállalat folyamatosan fejleszti nagy sebességű flash-memória megoldásait – mondta el Dr. Mike Mang, a Samsung memória üzletágának márka- és termék alelnöke. – Az új 980 PRO SSD ezt az elkötelezettséget tükrözi egyedi megoldásaival, olyan kiváló minőségben, amilyet a felhasználók már megszokhattak a Samsungtól.” 

 

A nagy mennyiségű adattal dolgozó alkalmazások kezelésére optimalizált 980 PRO ideális a 4K vagy 8K minőségű tartalmakkal vagy részletes grafikájú játékokkal foglalkozó felhasználók számára. Az SSD elemeit, így az egyedi Elpis kontrollert, a V-NAND és a DRAM modulokat is a Samsung szakemberei tervezték, így az új modell teljesen ki tudja használni a PCIe 4.0-ban rejlő lehetőségeket. A 980 PRO szekvenciális olvasási és írási sebessége elérheti a 7.000- és 5.000 MB/s-ot is, a véletlenszerű sebességek pedig akár az 1.000K IOPS-t is, így az új eszköz kétszer gyorsabb, mint az átlagos PCIe 3.0 SSD-k és akár 12,7-szer gyorsabb a SATA SSD modelleknél.   

 

A megnövelt teljesítmény mellett a 980 PRO kiemelkedő hőkezelési megoldásokkal is bővült, így az időtállósága is tovább nőtt. A legtöbb nagyteljesítményű NVMe SSD külső rézbordázattal vezeti el a hőt, a Samsung 980 PRO kontrollerén azonban nikkelborítás található, az SSD hátulján pedig egy hőelvezető fólia felel a hatékony hőkezelésért. Ezek az egyedi megoldások teszik lehetővé a meghajtó kompakt és keskeny M.2 kialakítását. A Samsung Dinamikus Hőpajzs technológiájának köszönhetően az SSD hőmérséklete az optimális szinten marad, így a teljesítménye hosszú távon is állandó lesz. 

 

A Samsung SSD 980 PRO 1TB, 500GB és 250 GB kapacitással érhető el Magyarországon október 19-től, az év végéig pedig egy újabb, 2TB-os modell is érkezik. A 980 PRO 32,990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható. 

Vissza