Árverésen biztosította mobilfrekvenciáit a Telekom

Kütyü Magazin - 2021. január 29.

A Magyar Telekom a 900 MHz-es, valamint az 1800 MHz-es frekvenciasáv frekvenciahasználati jogosultságai tárgyában kiírt árverési eljárásban az alábbi frekvenciablokkok használati jogosultságát nyerte el.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala 2020. október 16-án árverési eljárást hirdetett meg, a jelenleg használatban lévő, 2022 áprilisában lejáró 900 MHz-es és 1800 MHz-es frekvenciasávok használati jogosultságai tárgyában. A Társaságnak a 900 MHz-es frekvenciasávban 10 MHz, az 1800 MHz-es frekvenciasávban 15 MHz duplex frekvenciablokkra vonatkozó használati jogosultsága jár le ebben az időpontban. Az árverésre 2021. január 28-án került sor.

A Magyar Telekom a fent felsorolt frekvenciasávok használatára – a vonatkozó feltételek teljesítése esetén, a frekvenciahasználati jogosultság időtartamának ötéves meghosszabbodásának függvényében – 2042-ig jogosult. A Magyar Telekom az elnyert frekvenciablokkokért összesen 44,28 milliárd forint díjat köteles fizetni, mely várhatóan 2022. első negyedévben kerül kifizetésre, míg a kötelezettség jelenértéke várhatóan 2021 első negyedévében kerül könyvelésre. Az elnyert frekvenciasávok jövőbeni sávdíjainak jelenértéke, hozzávetőleg 39,5 milliárd forint összegben könyvelésre kerül várhatóan szintén 2021. első negyedévben.

„A járványhelyzet alatt stabil távközlési hálózatainknak köszönhetően ügyfeleink milliói dolgoztak, tanultak és kommunikáltak biztonságosan, és mi is megbizonyosodhattunk arról, hogy minden, a hálózatba fektetett forintnak jelentősége van a szolgáltatás minősége szempontjából. A mai árverésen olyan frekvenciajogosultságokat sikerült biztosítanunk, amelyek révén ügyfeleink a jövőben is a megszokott magas színvonalon vehetik igénybe mobilszolgáltatásainkat és használhatják innovatív megoldásainkat. Bízom benne, hogy ezzel a befektetéssel nemcsak ügyfeleink életéhez járulunk hozzá, hanem Magyarország gazdasági versenyképességéhez is” - mondta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

Vissza