Az új Sony objektívek ötvözik a hihetetlen képminőséget és az intuitív kezelhetőséget

Kütyü Magazin - 2021. március 24.

A Sony három kiemelkedő G objektívvel bővítette lenyűgöző E-mount sorozatát: megérkeztek az FE 50mm F2.5 G (SEL50F25G), az FE 40mm F2.5 G (SEL40F25G) és az FE 24mm F2.8 G (SEL24F28G) modellek. Mindhárom objektív lenyűgöző képminőséget és gyönyörű bokeh effektet biztosít, könnyű és kompakt kivitelben. Tökéletes azon fotósok és videósok számára, akik a lehengerlő felvételeket és az egyszerű hordozhatóságot részesítik előnyben. 

A Sony full-frame vagy APS-C fényképezőképeivel párosítva mindhárom objektív nagy felbontással, intuitív működéssel, gyors, pontos és csendes autofókusz funkcióval üzemel. Az objektívek tökéletes kellékek fényképekhez és videókhoz egyaránt, sokoldalú funkcióinak köszönhetően a felhasználók pillanatfelvételeket, portrékat és tájképeket egyaránt készíthetnek.  

„A Sony-nál szüntelenül azon dolgozunk, hogy újításainkkal létrehozzuk azokat az eszközöket, amelyek segítségével az alkotók rögzíthetik a világ szépségét.” - mondta Yann Salmon Legagneur, a Sony Europe digitális képalkotás termékmarketing-igazgatója. „Az FE 50mm F2.5, az FE 40mm F2.5 G és az FE 24mm F2.8 G kiváló felbontásával, letisztult kompakt kivitelezésével és a lehengerlő bokeh-val segít a felhasználóknak egy adott jelenet különböző nézőpontjainak felfedezését.” 

A csúcskategóriás objektívek bármilyen felvételhez kellő fókusztávolságot biztosítanak: portrékhoz az 50 mm-es, állóképek vagy pillanatfelvételek készítéséhez a 40 mm-es, tájképekhez pedig a 24 mm-es objektív a legjobb választás. Az intuitív kezelhetőségnek és kiváló minőségű kialakításuknak köszönhetően fantasztikus csapatot alkotnak.

A három lencse azonos méretű (68 mm átmérő x 45 mm), súlyú (az FE 50mm F2.5 G 174g, FE 40mm F2.5 G 173g, az FE 24mm F2.8 G pedig 162g) és belső fókuszú, valamint egyforma szűrőátmérővel rendelkezik (49 mm), így az objektívek cseréje is rendkívül egyszerű - még gimbal használata esetén is. Hasonló stílusos külső kialakítás jellemzi őket, azonban a gyújtótávolságok könnyedén megkülönböztethetők a gyors váltások érdekében.   

 

Nagy felbontás, kompakt kivitelezés 

Az FE 50mm F2.5 G, az FE 40mm F2.5 G és az FE 24mm F2.8 G kompakt egy könnyű, ugyanakkor kiváló minőségű G-objektívet biztosít. A kimagasló képminőség elérését a legkorszerűbb optikai elemek ötvözése biztosítja. Az aszférikus és az ED (Extra-low Dispersion) alkotóelemek elősegítik a nagy felbontást, valamint gátolják a színeltolódást. Az aszférikus lencsék akár a kép legapróbb sarkában is biztosítják a nagy felbontási teljesítményt, még a legmerészebb kompozíciók esetében is, így a felhasználók kompakt kialakításban élvezhetik a nagyfelbontású fotózás örömeit. 

A G objektív lenyűgöző bokeh-ját a körkörös rekesznyílás optimalizálása teszi lehetővé, az objektívek egyénenként változó legszélesebb pontjánál (F2.5 esetében 50 mm és 40 mm, és F2.8-nál 24 mm).

Mindhárom objektív tervezésénél kiemelt hangsúlyt fektettek a hordozhatóságra, így a termékek mindegyike rendkívül könnyű és kompakt kialakítású. A méret és a súly tökéletes egyensúlyban van, függetlenül attól, hogy full-frame vagy APS-C fényképezőgéppel készítünk portré-, táj-, vagy pillanatképeket. Tapasztalja meg a cserélhető lencsék előnyeit, és engedje, hogy a lencsék alkalmazkodjanak a körülményekhez. 

 

Fókusztávolságok 

Amellett, hogy az 50 mm-es látószög tökéletes portrékhoz, pillanatfelvételek és mozgóképek készítéséhez, az FE 50mm F2.5 G 0,35 m (AF) / 0,31 m (MF)-es minimális fókusztávolsága, valamint 0,18x (AF) / 0,21x (MF)-es maximális nagyítása miatt ideális választás különféle jelenetek és tárgyak megörökítéséhez.

Az FE 40mm F2.5 G 40 mm-es látószögének köszönhetően kézenfekvő választás pillanatfelvételek és mozgóképek készítéséhez 0,28 m (AF) / 0,25 m (MF)-es minimális fókusztávolság és 0,20x (AF) / 0,23x (MF)-os maximális nagyítás mellett. A 40 mm-es látószög összhangban van a természetes látómezővel, így kifejezetten hatékony filmfelvételek esetén. Állóképeknél a 40 mm-es objektív segítségével a felhasználók kiemelhetik alanyaikat a háttérből. 

 

A széles, 24 mm-es látószöggel az FE 24mm F2.8 G objektív tökéletes olyan felvételeknél, ahol a háttér is szerepel, például gimballal vagy szelfibottal készített rögzítés esetén. Minimális 0,24 m (AF) / 0,18 m (MF) fókusztávolsággal és 0,13x (AF) / 0,19x (MF)-os maximális nagyítással a felhasználók elmosódott hátterű közeli képeket is készíthetnek. 

 

Fejlett kezelhetőség és megbízhatóság

Kompakt méretük ellenére az objektívek fókuszrögzítő gombbal, fókuszmód állítóval, blende nyílással és rekesznyílás kapcsolóval is rendelkeznek az ideális kezelhetőség érdekében. A fókuszrögzítő gomb testre szabható a kamera menüjében, és hozzárendelhető a felhasználók által előnyben részesített funkciókhoz. A rekesz intuitívabb és közvetlenebb érzetet nyújt az állóképek és filmek készítéséhez használt fényképezőgép-vázhoz viszonyítva, valamint állítható rekeszkapcsolókkal is rendelkezik, melyek filmfelvétel esetén könnyedén kikapcsolhatók. Ezen felül a Linear Response MF segítségével a fókuszgyűrű manuális fókuszáláskor pontosan és lineárisan reagál, így biztosítja az azonnali és intuitív irányítás érzését, közvetlenül tükrözi a fotós szándékát és lehetőséget teremt a fókusz finomhangolására. 

Az alumínium borítás és a gravírozott Sony logó biztosítja a prémium, kifinomult külsőt, valamint a megnövelt szilárdságot és tartósságot. A szűrőmenet átmérői a lencsénél és a közgyűrűnél praktikusan megegyeznek (49 mm), így a felhasználók ugyanazt az objektívsapkát és kupakot és szűrőt tudják rögzíteni. Az objektívek továbbá por- és nedvességálló kialakítással*  rendelkeznek, így a kültéri megpróbáltatások sem jelentenek akadályt. 

 

Gyors, precíz és halk autofókusz 

Az FE 50mm F2.5 G, az FE 40mm F2.5 G és az FE 24mm F2.8 G két lineáris motorjának köszönhetően a gyors és precíz autofókuszt (AF) és kiváló követési teljesítményt biztosít még az alany mozgásának hirtelen változása esetén is, így ideális választás mozgó alanyok rögzítéséhez. Az AF ráadásul rendkívül halk, így állóképeknél és filmfelvételeknél egyaránt hatékony.

Elérhetőség 

Az FE 50mm F2.5 G, az FE 40mm F2.5 G és az FE 24mm F2.8 G objektívek 2021 áprilisától megvásárolhatóak a Sony hivatalos viszonteladóinál. 

______________

*  100%-os por- és nedvességtűrés nem garantált.

Vissza